Jelena Perčin i Momčilo Otašević dugo su bili jedan od najomiljenijih, a naizgled i najskladnijih, parova u regiji pa je vijest o njihovom razvodu koja je nedavno potvrđena, iznenadila njihove brojne fanove.

Iako su tek nekoliko mjeseci ranije u intervjuu za Story porekli glasine o bračnoj krizi, a u rijetkim prilikama kad su govorili jedno o drugom, uvijek su isticali samo najbolje, nažalost se pokazalo da su glasine istinite te da su njih dvoje ipak odlučili krenuti svatko svojim putem.

Jelena Perčin i Momčilo Otašević su u braku od 2018.
Krasnodar Peršun 

U nastavku smo se odlučili prisjetiti još nekih prekida domaćih poznatih osoba koje su fanove zatekli nespremne i iznenadili mnoge.

Vlado Kalember i Ana Rucner

Ana i Vlado mnogima su bili oličenje savršenog para, a razlika od 30 godine između njih baš nikome nije smetala. Bili su toliko omiljeni da se mnogi još uvijek nadaju da će se pomiriti. Posebnu romantiku njihovoj priči daje i činjenica da je Vlado, prije nego je upoznao Anu, bio zakleti neženja.

Njih su se dvoje upoznali kad su oboje nastupali u Splitu, a Vlado je Anu odmah zapazio.

Vlado Kalember i Ana Rucner bili su u braku osam godina
Story 

'Upoznali smo se u Splitu, svirao sam s Četiri asa, a ondje je i Ana nastupala. Bio je party poslije toga, koji je uključivao i švedski stol. Svi smo se bacili na hranu, a netko je sa strane krasno svirao violončelo - rekao je Vlado te dodao da je Rajku Dujmiću odmah rekao da bi se njome oženio. Kada se počelo šuškati da su u vezi, Ana i Vlado su to u početku skrivali.

Međutim, njihova ljubav nije dugo ostala skrivena, a 2006. godine vjenčali su se u tajnosti. Ubrzo nakon toga dobili su sina Dariana.

'Što hoćete da vam kažem? Jesam, pao sam! Ulovila me', rekao je nasmijano tad  pjevač.

Ana Rucner i Vlado Kalember imaju sina
Instagram 

Brak im je potrajao osam godina, sve do 2014. kad su sporazumno zatražili razvod. Iako je bivši par neko vrijeme poricao sve glasnija šuškanja o njihovom razlazu, no na kraju se Ana oglasila na društvenim mrežama i potvrdila da je njihovoj ljubavi zaista došao kraj.

‘U potpunom mirnom i krajnje prijateljskom razgovoru donijeli smo zajedničku odluku da nakon gotovo deset godina zajedničkog života, krenemo dalje svatko svojim putem. Preko zajedničkog odvjetnika smo podnijeli zahtjev za razvod braka. Iako se razvodimo, među nama nije došlo do kraja ljubavi. Volimo se i poštivat ćemo se i dalje na malo drugačiji način i na različitim adresama’, napisala je tad.

Ana je o Vladi uvijek lijepo govorila, pa a nekoliko godina nakon razvoda rekla je da će ga uvijek voljeti.

Ana Rucner i Vlado Kalember bili su jedan od najomiljenijih domaćih parova
Story 

‘Mi smo prijatelji, on je stariji od mene pa je i puno iskusniji, da je moj vršnjak možda bi bio ekspresivniji. On nosi jedan mir, koji i ja imam bez obzira na godine. To je otac mog djeteta s kojim sam dijelila četiri zida deset godina. Da je ne znam što napravio, ja bih i dalje rekla da ga volim i poštujem. To je druga dimenzija, on je moj muž crkveni, otac mog djeteta. Mi se volimo družiti i slažemo se. Da on nađe ženu, a ja muškarca, znam da ne bi mogli skupa na odmor pet dana, ali ja bih tu ženu prigrlila’, rekla je Ana za Index.hr.

Vlado je također jednom prilikom prokomentirao njihov mirni razvod i dobre odnose.

Ana Rucner i Vlado Kalember ostali su prijatelji nakon razvoda
Story 

‘Meni je žao što to nije pravilo, već iznimka. Navikao sam u životu da ništa nije vječno. Živimo u vremenu kada se stvari ne popravljaju, već se samo bace, tako je i s brakom. To više nije tabu-tema. Uvjeren sam da bi se svaki brak kad-tad raspao, ali, jednostavno, rok trajanja mu je duži od životnog vijeka pa su ostali skupa do kraja života, a ne do kraja braka’, rekao je za Avaz.ba.

‘Ana i ja imamo najljepšu stvar koja se desila, a to je dijete. Mi smo bili u svemu odlični, ali pojavilo se nekoliko različitosti. Pa zašto te različitosti pretvarati u jednakost’, dodao je.

Leonarda Lončar i Zvonimir Boban

Svojim razvodom nakon gotovo tri desetljeća braka šokirali su i Leonarda Lončar i Zvonimir Boban koji su glasili za jedan od najskladnijih parova.

Zvonimir Boban i Leonarda Lončar razveli su se 2021. godine.
Jurica Galoic/PIXSELL 

Zvonimir i Leonarda upoznali su se 1989., a vjenčali 1993. kad su oboje bili u ranim dvadesetima. Leonarda je nakon udaje odustala od manekenske karijere, a zajedno su dobili petero djece, sinove Rafaela i Gabrijela te kćeri Martu, Ružu i Mariju.

Vijest o njihovom razvodu nakon 28 godina braka podigla je mnogo prašine, a iako nisu puno komentirali rastanak, Leonarda je jednom prilikom otkrila da su u dobrim odnosima.

Leonarda Lončar i Zvonimir Boban u braku su bili 28 godina
Story arhiva 

‘Sada sa Zvonkom imam jedan lijepi odnos, indirektniji. Bili smo zajedno 32 godine. Prvo sam ja patila za njim, to jest ja sam previše od njega tražila u početku, a on je poslije previše tražio od mene. Ne previše, ok. Uglavnom, nije puklo radi treće osobe, nego radi treće stvari. Tako da smo se razdvojili. Ne žalim ni za čim', ispričala je Leonarda svojevremeno za In Magazin.

Doris Pinčić i Boris Rogoznica

Rijetko o kojem se razvodu toliko pričalo kao o onom između voditeljice i glumice Doris Pinčić i glazbenika Borisa Rogoznice. Par je usprkos glasinama i medijskom nagađanju isprva svoju intimu na svaki način pokušao zadržati za sebe, na kraju su odustali i razvod potvrdili zajedničkom objavom.

Doris Pinčić i Boris Rogoznica imaju dvoje djece
Story 

O tome da su njih dvoje zajedno počelo se govorkati krajem 2011., a Doris je to isprva demantirala tvrdeći da su njih dvoje samo dugogodišnji prijatelji. U siječnju 2013. potvrdila je da su se zaručili, a u rujnu iste godine vjenčali su se u rodnom Zadru u katedrali Svete Stošije.

Zajedno su dobili dvoje djece, sinčića Donata i kćerkicu Gitu, a zajedno su kupili i kuću u predgrađu Zagreba. Međutim, nedugo zatim krenula su nagađanja o razvodu, a Doris i Boris potvrdili su to u lipnju 2020.

Doris Pinčić Rogoznica i Boris Rogoznica razveli su se 2020. godine
Story 

‘U prvom trenutku nismo htjeli komentirati uopće jer stvarno mislimo da ima puno važnijih stvari o kojima bi se u Hrvatskoj trebalo pisati i pričati, ali ajde... Iako već neko vrijeme nismo životni partneri i dalje smo prijatelji i roditelji savršene djece koju smo zajedno stvorili. Nema drame, svi su živi i zdravi i idemo dalje hrabro i s osmijehom. Više ništa nemamo za reći o tome,niti se tiče IKOG osim naše obitelji i molimo sve da to poštuju. Hvala svima na razumijevanju’, poručili su tad.

Danijela Martinović i Petar Grašo

Ogroman šok za hrvatsku javnost bila je vijest da je jedan od najdugotrajnijih estradnih parova, Petar Grašo i Danijela Martinović, odlučio okončati svoju vezu koja je trajala gotovo četvrt stoljeća.

Petar Grašo i Danijela Martinović bili su u vezi 24 godine
Story arhiva 

Vijest o njihovom prekidu nakon 24 zajedničke godine prvi je objavio Story u svibnju 2021. Tad smo ekskluzivno saznali da par već neko vrijeme ne živi zajedno.

Ljubav koju su mnogi smatrali najčvršćom na našoj estradi započela je davne 2005. kad se par upoznao na Dori, a vezu, koju su dugo skrivali od javnosti, tvrdeći da su samo prijatelji, započeli su dvije godine kasnije.

Petar Grašo i Danijela Martinović prekinuli su 2021. godine
Story arhiva 

'Ja sam gledao taj njihov stol, nisam ih tada poznavao… Zdenko Runjić, Oliver i ja sjedili smo i ja sam gledao taj stol do i mislim si: 'Sad su ti neki Huljići pobijedili. Vidi ovu malu plavu koja pjeva 'kiki-riki-miki-moj'. Meni tu ništa nije bilo jasno. Na kraju je ta 'mala' već 22 godine moja djevojka, a ovaj čovjek do mene je moj veliki prijatelj i jedan od najboljih autora mojih hitova. Život je ponekad tako duhovit', ispričao je Grašo jednom prilikom komentirajući kako je Danijelu upoznao dok je izvodila Huljićevu pjesmu ‘Svileni’.

Danijela Martinović i Petar Grašo prekinuli su u svibnju 2021. godine
Igor Kralj/PIXSELL 

O svojoj su intimi rijetko govorili, vezu su oboje nastojali držati podalje od očiju javnosti. Gradili su svatko svoju karijeru, a zajedničke obožavatelje počastili su tek ponekim zajedničkim nastupom. Osim toga, za njih se nikad nisu vezali nikakve afere niti skandali.

Da se njih pitalo, njihov bi prekid prošao potiho, no, kako se radilo o dvije velike pjevačke zvijezde koje uživaju ogromnu popularnost u čitavoj regiji, u startu nisu imali šanse da ga zadrže za sebe.

Ni jedno od njih nije davalo nikakve izjave, niti se potrudilo javnosti objasniti razloge za prekid, a u medije su dospjeli tek komentari onih koji su tvrdili da znaju poneke detalje.

Severina i Igor Kojić

Još jedan svima drag par bili su Severina i Igor Kojić čiji je razvod započeo potiho, a kad je konačno javno potvrdila da je njen brak gotov, Severina je to komentirala samo jednom.

Njih dvoje upoznali su se u veljači 2015. na njenom koncertu u Beogradu, a vezu su potvrdili tek nekoliko mjeseci kasnije. Nisu skrivali da su ludo zaljubljeni, a ni najmanje im nije smetala ni razlika od 15 godina.

Severina i Igor Kojić bili su u braku 6 godina
Story arhiva 

Mnoge je iznenadila vijest da su se Severina i Igor odlučili vjenčati nakon tek nekoliko mjeseci poznanstva. U brak su stupili već krajem svibnja iste godine u istarskim Balama.

Uslijedila su još dva vjenčanja, jedno nekoliko mjeseci kasnije u Beogradu nakon čega je uslijedila velika proslava, a treće vjenčanje su ‘obavili’ u Zanzibaru 2016.

Severina i Igor Kojić vjenčali su se tri puta
Story 

Igor joj je pružao ogromnu podršku i u borbi za njenog sina Aleksandra kojeg je dobila u vezi s Milanom Popovićem s kojim se već godinama spori oko skrbništva.

I kad se činilo da je pjevačica napokon našla savršenog partnera, počele su curiti glasine o bračnim problemima i razvodu. Sumnje su počele nakon što su oboje viđeni bez vjenčanog prstena, a prestali su se pratiti i na Instagramu te obrisali sve zajedničke fotografije.

Medijska nagađanja su dugo ignorirali, a službena potvrda razvoda stigla je tek godinu dana kasnije.

Severina i Igor Kojić razveli su se 2021. godine
Story 

'Odluku o razvodu smo donijeli zajednički i sporazumno te ju nećemo dodatno komentirati kao što nismo komentirali našu razdvojenost. Moja posvećenost sinu i borba za skrbništvo u mom su punom fokusu proteklih 20 mjeseci. Igor je bio divan partner, podrška i oslonac u teškom razdoblju mog života i želim mu svu sreću svijeta’, rekla je tad Severina u izjavi za Jutarnji list, a Igor nije želio ništa dodatno komentirati.