Ivica Todorić (72) bio je jedan od najutjecajnijih i najbogatijih hrvatskih poduzetnika, a to se promijenilo padom Agrokora.

Nakon toga više ne vodi život kao prije te su to dokazale i njegove fotografije snimljene ovog četvrtka u Zagrebu. Todorić je sjeo za volan svog 'skromnog' SUV-a i uputio se u nepoznatom smjeru.

Ivica Todorić sam se vozi
Marko Lukunic/PIXSELL 

Velika je to razlika od dana kada je poduzetnik bio na vrhu. Naime, imao je osobnog vozača koji ga je vozio u luksuznim limuzinama. Neke su dostizale i cijene nešto niže od 243.000 eura, kako su tada pisali domaći mediji. Cijena automobila u kojem je sada snimljen Todorić kreće se od 28.000 eura.

Ivica Todorić više nema osobnog vozača
Marko Lukunic/PIXSELL 

Inače, bivši poduzetnik je u studenom prošle godine snimljen na sjednici Optužnog vijeća u predmetu 'veliki Agrokor', a tijekom sudske borbe mu je najveća podrška supruga Vesna Bašić-Todorić koju rijetko viđamo u javnosti.

Todorić, koji je rođen u mjestu Kloštar Ivanić i uzdignuo se od posla s cvijećem do vodećeg poduzetnika u Lijepoj Našoj, oženio se s kćeri automehaničara Ivice Bašića, Vesnom u Zagrebu u crkvi sv. Marka 12. srpnja 1975.

Ivica Todorić je bivši vlasnik Agrokora
Sanjin Strukić/PIXSELL 

Par je spojila i ljubav prema ekonomiji, koju su oboje diplomirali, a godinu dana nakon vjenčanja dobili su kćer Ivu. Sin Ante im je stigao 1978. i nekoliko godina kasnije su dobili i najmlađe dijete, sina Ivana.

Vesna je kroz godine izgradila imidž samozatajne supruge, a pojavljivala se samo na najvažnijim događajima s Ivicom. Ipak, oglasila se nakon pada Agrokora i otkrila 2017. što misli o drami koju njena obitelj proživljava.

'Nikad u životu nisam mislila da bi nam se ovako nešto moglo dogoditi. Nemam riječi kojima bih opisala kako se osjećam u trenucima kad mi supruga tretiraju kao najvećeg krivca u zemlji za koju je srcem radio više nego za svoju obitelj. Moj suprug samo je radio i radio, a ja sam 40 godina bila sama s mojom djecom. I na godišnjim odmorima nikad nije mogao biti s nama zbog svojega posla i sad nam se to ovako obije o glavu', rekla je za 24sata.

Ivica i Vesna Todorić su u braku od 1975. godine
Profimedia 

Podsjetimo, kako se počelo raspadati carstvo Ivice Todorića, tako su pucali i brakovi njegove djece. Najstarija kći Iva se razvela od Hrvoja Balenta s kojim je dobila kćer Taru te sinove Antu i Ivana.

Ante Todorić je okončao svoj brak s diplomiranom ekonomisticom Martinom Novosel. Bivši par je dobio 2004. kćer Emu, a tri godine kasnije kćer Luciju dok je u ožujku 2008. rođen njihov sin Ivica.

Čini se da na najmlađe dijete Ivice Todorića, sina Ivana jedino nije utjecao raspad Agrokora. On je u braku sa srpskom manekenkom Milicom Mihajlović od 2017. kada su se vjenčali u tajnosti. Imaju kćer Ariju i sina Vida.