Više od dva desetljeća prošlo je od smrti princeze Diane, žene koju je volio cijeli svijet, a njezin život i smrt ne prestaju intrigirati javnost.

Posebnu pozornost oduvijek je privlačio njezin ljubavni život i brak s Charlesom koji je bio sve samo ne idealan. Iako se vjerovalo da je Charles jedini bio nevjeran u njihovom braku, istina je da je voljena princeza utjehu tražila i kod brojnih muškaraca.

Tako su se na popisu njezinih ljubavnikanašli bojnik James Hewitt, za kojeg se dugo vjerovalo da je Harryjev pravi otac, policajac Barry Mannakee koji je radio u osiguranju kraljevske obitelji, James Gilbey, njezin prijatelj iz djetinjstva, Oliver Hoare, poznati trgovac umjetninama, kirurg Hasnat Khan i mnogi drugi.

Princeza Diana je preminula 31. kolovoza 1997.
Profimedia 

U Dianu su bili zaljubljeni i mnogi moćni i popularni muškarci, no ona im nikada nije dala priliku, koliko god bili zgodni, slavni i neodoljivi drugim ženama. I tu dolazimo do poznatog imena koje je danas vrlo blisko kraljevskoj obitelji, a posebno pokojnoj kraljici Elizabeti. To je nitko drugi nego Tom Cruise.

Naime, jednom prilikom je njen nekadašnji kuhar Darren McGraday otkrio kako je Diana svoje sinove, prinčeve Harryja i Williama, odvela u studio u Londonu na snimanje filma ‘Nemoguća misija’. Iako je, tvrdi on, isprva bila uzbuđena zbog mogućnosti susreta s holivudskom legendom, sve je završilo tako da se razočarala kad ga je napokon srela. 

‘Ušla je unutra, pokupila neko voće i izašla bez riječi. Rekla mi je: ‘Prekrižila sam još jednog s liste Darrene. On je prenizak’, ispričao je kuhar.

Tom Cruise je nizak
Profimedia 

Čini se da je Diani razlika u visini od osam centimetara između njih dvoje (Tom Cruise je visok 170 centimetara, dok je Diana bila visoka 178 centimetara) bila previše, iako ranije nije skrivala simpatije prema njemu.

Toma Cruisea i njegovu bivšu suprugu Nicole Kidman Diana je upoznala još 1992. na londonskoj premijeri filma ‘Far and Away’, a u njenoj biografiji ‘Diana: Intimni portret’ kraljevska biografkinja navodi da je princeza glumca smatrala ‘vrlo dopadljivim’.

Međutim, njegova tadašnja supruga Nicole nije bila sretna zbog toga i navodno je kasnije uporno odbijala sve uloge povezane s Dianom, a naljutila se i na svoju prijateljicu Naomi Watts kad je pristala glumiti Dianu. Ipak je s Tomom u rujnu 1997. bila na Dianinom sprovodu, no nagađa se da je to više bila njegova želja nego njena.

Tom Cruise i Nicole Kidman na sprovodu princeze Diane
Profimedia 

Interesantno je i da je Tom nakon Diane bacio oko i na njenu snahu, sadašnju princezu od Walesa, Kate Middleton. Dogodilo se to u srpnju prošle godine kad se Kate pojavila na Wimbledonu u zanosnoj žutoj haljini koja je privukla pozornost svima, uključujući Toma.

Kate Middleton u žutoj haljini na Wimbledonu
Profimedia 

59-godišnji Cruise tad je snimljen kako se naginje naprijed sa svog sjedala u kraljevskoj loži koje je bilo iza Kate Middleton kako bi imao bolji pogled na vojvotkinju.

Tom Cruise i Kate Middleton na Wimbledonu
Profimedia 

Podsjetimo, Tom i Kate u svibnju su također privukli pozornost kada joj je on pomogao da se popne uz stepenice na londonskoj premijeri filma 'Top Gun: Maverick' dok je njezin suprug, princ William, hodao pored, naizgled popravljajući sako i kravatu.

Tom Cruise, Kate Middleton i princ William na crvenom tepihu
Profimedia 

Naime, dok je dobro raspoložena Kate razgovarala s Tomom, koji je nosio smoking, princ je bio u drugom planu. Cruise je bio i džentlmen i primio je vojvotkinju od Cambridgea za ruku i pomogao joj hodati u pripijenoj haljini po stepenicama.