Princ i princeza od Walesa prošle su se godine preselili u novu obiteljsku kuću, maknuvši se od života u Londonu zbog imanja na kraljičinom imanju Windsor.

Prije šest mjeseci, Walesovi su se uselili u Adelaide Cottage, lijepu kuću s četiri spavaće sobe. Obitelj je prije bila smještena u Kensingtonskoj palači.

Kate Middleton i princ William s djecom trenutno žive u Adelaide Cottage-u
Profimedia 

Međutim, obje su raskošne nekretnine daleko od skromnog doma iz djetinjstva Kate Middleton, gdje je živjela do svoje 13. godine.

Zaposleni kao diplomirani dispečer leta i stjuardesa, Mike i Carole Middleton kupili su kuću u West Viewu u Bradfield Southendu 1979. za 34.700 funti.

Mike Middleton i Carole Middleton  kupili su kuću u West Viewu u Bradfield Southendu
Profimedia 

Princeza od Walesa većinu je djetinjstva provela u Buckleburyju u Berkshireu i ima dvoje mlađe braće i sestara Pippu (39) i Jamesa (35).

Pojavljujući se u podcastu 'Happy Mum, Happy Baby' Giovanne Fletcher 2020., majka troje djece otvorila se o svom 'vrlo sretnom' djetinjstvu i pohvalila 'ogromnu posvećenost' svojih roditelja njoj i njezinoj braći i sestrama.

Middletonovi su prodali kuću 1995. godine za 158.000 funti, preko lokalnog agenta za nekretnine Dudleya Singletona.

Rekao je da kuća sugerira da buduća kraljica dolazi iz 'skromnih početaka'.

Kate Middleton
Profimedia 

Kad je nekretnina stavljena na prodaju u ljeto 2011., g. Singleton je obišao kuću za CNN, prisjećajući se svog vremena s Middletonovima za koje kaže da ih je 'vrlo dobro' poznavao.

'Oni nisu bili pretenciozni ljudi, živjeli su ovdje dugo nakon što su bili vrlo uspješni u svom poslu, još uvijek vodeći posao iz šupe', rekao je.

Počevši s vanjskim dijelom kuće, rekao je u to vrijeme za Daily Mail da su prethodni vlasnici podijelili veliku seosku kuću na dva manja imanja.

Kuća u Berkshireu u kojoj je odrasla Kate Middleton
Profimedia 

Odvojena živicom, rekao je da ostavlja kuću 'malo nakrivljenu', ali i veću nego što zapravo jest.

U videu obilaska kuće s CNN-om, započeo je pokazujući novinaru skromnu blagovaonicu u kojoj je, kaže, obitelj provodila većinu vremena jer je to bilo 'središte kuće'.

Na snimci se vidi veliko ognjište na vrhu prostorije, s tankim stubištem koje se penje uz stepenice lijevo dok oni ulaze.

Raspored je praktičan jer se soba nalazi neposredno uz kuhinju, za koju slike iz 2011. pokazuju crno-bijele podne pločice, jednostavne bijele ormariće i crne radne površine.

Također izvan kuhinjsko-blagovaonice nalazi se ugodna dnevna soba, za koju je g. Singleton rekao da je Mikeovo i Caroleino utočište daleko od njihove male djece - dok je žurno dodao da sumnja da je Kate 'ikad bila problem'.

'Imali su peć na drva u blagovaonici, kamin i veliki stol gdje su djeca crtala i sve to', rekao je agent za Mail.

'U susjedstvu je prednja dnevna soba koja je čuvana za odrasle, Mikea i Carole kad djeca odu spavati.'

Kate Middleton i Pippa Middleton s bratom su odrasle u Berkshireu
YouTube screenshot, SWNS 

Dolje također ima pomoćnu prostoriju i malu sobu spojenu sa zgradom, gdje su se najvjerojatnije igrali Kate i njezina braća i sestre Pippa i James.

Kateina prva spavaća soba bila je u malenom tavanskom prostoru u koji bi se odrasla osoba morala sagnuti.

No kako je ostarjela, princeza ju je zamijenila za prostraniju sobu u koju je mogla smjestiti bračni krevet i radni stol.

Jedna od dvije spavaće sobe na prvom katu, gospodin Singleton je rekao da je 'veća bila Kateina', a manja na prednjoj strani bila je od Carole i Mike.

'Možda su predosjećali da će ona negdje stići u životu?', razmišljao je.

Kate Middleton imala je veliku sobu na prvom katu
Profimedia 

Dok je bila na prodaju, više slika iz unutrašnjosti kuće pokazuje jednostavno uređenu obiteljsku kupaonicu na prvom katu, koju bi peteročlana obitelj dijelila.

Preselivši se van, u prostranom vrtu kuće nalazi se velika, iako prilično oronula šupa - koja je, kaže gospodin Singleton, bila ključ poslovnog uspjeha obitelji.

Kateini roditelji pretvorili su oronulu kolibu u ured kada su pokrenuli svoju tvrtku - Party Pieces - koja je prešla put od slanja malih narudžbi proizvoda za dječje zabave do posla vrijednog procijenjenih 33 milijuna funti.

Kako je njihov posao rastao, obitelj se preselila u Oak Acre, kuću sa sedam spavaćih soba također u Berkshireu.

Zatim su 2012., dok su tražili više privatnosti od blještavila javnosti, Carole i Mike kupili Bucklebury Manor za 4,7 milijuna funti.

Budući da je Kate postala vojvotkinja od Cambridgea, g. Singleton je nagađao da bi kuća bila dobra investicija s obzirom na to da je u njoj boravila.

'Kada ona postane kraljica, preko noći će mu se udvostručiti vrijednost. Bit će to uspomena na njezino djetinjstvo.'

Kraljevski stručnjaci ranije su ispričali kako su princ William i princeza od Walesa usvojili 'Middletonov roditeljski model' i žele da ih djeca doživljavaju kao 'najbolje prijatelje'.

Kate Middleton i princ William odgajaju djecu po Middleton modelu
Profimedia 

Govoreći za Ok!, kraljevski stručnjak Duncan Larcombe rekao je da je očito da su princ i princeza od Walesa pronašli inspiraciju kod Kateinih roditelja Carole (67) i Michaela (73) u načinu na koji odgajaju svoju djecu.

Stručnjak je rekao: 'William je odgoj svoje djece temeljio na modelu Middleton - troje djece, imućni, ali marljivi roditelji i puno ljubavi u kući.

Kad je Kate bila u ranim dvadesetima, na popis svojih najboljih prijatelja ubrojila je majku i oca. To je ono čemu William i Kate teže sa svojom djecom.'

Zavirite u prethodni dom Kate Middleton i princa Williama.

Profimedia Luksuz kakav poznaje samo kraljevska obitelj