Svaki aspekt života Kate Middleton i princa William poznat je javnosti, a nije iznimka ni način na koji odgajaju svoju djecu.

Par je u braku od 2011. godine, a imaju sinove, prinčeve Georgea (9) i Louisa (4) te kćer Charlotte (7). Kada je riječ o roditeljstvu, Kate i William su složni o načinu na koji žele odgojiti djecu.

Kako princ William i Kate Middleton odgajaju svoju djecu
Profimedia 

Kako je ispričao kraljevski stručnjak Duncan Larcombe, supružnici su prigrlili 'Middleton model roditeljstva' i žele da ih sinovi i kćer vide kao najbolje prijatelje. Larcombe je za magazin Ok! istaknuo da su očito princ i princeza od Walesa inspirirani njezinim roditeljima Carole i Michaelom   i da su im primjer za odgoj njihove djece.

'William temelji odgoj svoje djece na Middleton modelu Kateinih roditelja koji su tijekom braka također dobili troje djece, imućni su, ali marljivi roditelji i puno su im ljubavi pružili. Kad je Kate bila u ranim 20-ima, na popis svojih najboljih prijatelja ubrojila je majku i oca. To je ono čemu William i Kate teže sa svojom djecom', objasnio je kraljevski stručnjak.

Kate je u intervjuu iz veljače 2020. otkrila da im je najdraže vrijeme provoditi na otvorenom. Rekla je da je najsretnija kad je ‘sa svojom obitelji vani na selu i kad smo svi prljavi’.

Obitelj Kate Middleton i princa Williama
Profimedia 

Netko me nedavno pitao čega bih htjela da se moja djeca sjećaju iz djetinjstva. Mislila sam da je to zaista dobro pitanje jer kad promislim, je li to činjenica da sjedim s njima i pomažem im napraviti zadaću preko vikenda? Ili je to ono kad smo izašli van, zapalili vatru i pokušali ispeći kobasice na njoj, ali nije nam uspjelo?’, objasnila je Kate.

Sad su britanski mediji ponovo doznali neke detalje iz odgoja malenih prinčeva i princeze. Jasno je da Kate i William imaju pune ruke posla i da im uz sve dužnosti kao budućih kralja i kraljice nije lako još odgajati troje djece. No, iako imaju pomoć dadilje, kraljevski par se redovito može zateći kako dolazi po djecu u školu, a izvori njima bliski otkrivaju da s mališanima provode mnogo vremena baveći se raznim zabavnim aktivnostima.

Princ William, Kate Middleton, princ George, princeza Charlotte i princ Louis
Profimedia 

Ipak, ni kraljevska djeca nemaju baš neograničenu slobodu raditi što požele, već i za njih vrijede neka pravila. Ono koje je za Williama i Kate najvažnije da se poštuje i koje ni pod kojim uvjetima ne dopuštaju kršiti svojoj djeci je to da nema vikanja u kući.

‘Vikanje je apsolutno zabranjeno za djecu i ako u bilo kojem trenutku vide da je do vikanja došlo, krivca će izdvojiti’, ispričao je izvor blizak kraljevskom paru za The Sun.

No, princa ili princezu tad neće čekati kazna poput zatvaranja u sobu već William i Kate imaju drugu taktiku- razgovor na kauču.

Princ Louis je nestašno dijete
YouTube Princ Louis privukao je pažnju ponašanjem u kraljevskoj loži

‘Dijete koje je bilo zločesto maknu od scene koju je napravilo i onda s njim Kate ili William mirno porazgovaraju. Objasne im posljedice njihovog ponašanja i nikad na njih ne viču’, tvrdi izvor.

Inače, Kate je i sama u nedavnom intervjuu otkrila kako gleda na odgoj djece.

‘Odnosi u obitelji koji okružuju dijete su jako važni. Okruženje u koje ih odgajamo je bitno kao i iskustva koja s njima prolazite. Ne radi se o tome koliko igračaka imaju ili na koliko izleta idete s njima. Bitno je da imaju dovoljno emotivne podrške oko sebe koja dolazi od odraslih u njihovu životu’, rekla je.