Bez šminke, ležerne frizure, u slojevitoj odjeći prikladnoj za život u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi, Pamela Anderson započinje priču o svom turbulentnom životu u posljednjih trideset godina. ‘Pamela: A Love Story’ naziv je Netflixova dokumentarca koji su brojni hrvatski korisnici te platforme već pogledali kako bi doznali što se sve događalo u životu seks-ikone koja je postavila svojevrsni nacrt za karijere brojnih zvijezda današnjice.

Naime, Pam je prva imala snimku seksa, još u 90-ima kada to nije bilo uobičajeno. Udala se za rokera Tommyja Leeja nakon samo tjedan dana poznanstva, i to na plaži u Cancúnu u Meksiku. Izišla je na rekordnom broju naslovnica Playboya jer ju je Hugh Hefner obožavao, i to ponajprije zato što je tiraža njegova časopisa tada jednostavno nestajala s kioska. Usto, skakutanjem u crvenom kupaćem kostimu obalom Santa Barbare hipnotizirala je publiku diljem planeta u seriji ‘Spasilačka služba’. Sve je to Pamela o kojoj smo znali samo onoliko koliko se dalo iščitati iz njezinih medijskih istupa, dok je sada, nakon što je objavljena i knjiga koju je sama napisala, dobila priliku pred kamerama ispričati svoj život.

Pamela Anderson bila je zvijezda serije Spasilačka služba
Profimedia 

Potpuno iskrena, bez zadrške, nenašminkana i opuštena, uvodi nas u svoj svijet koji je obilježen silnom pozornošću muškaraca i, očito, svojevrsnim medijskim zlostavljanjem koje ju je pretvorilo u ono što je danas - svojevrsna feministička ikona, a neki bi rekli i Marilyn naše ere. Naime, dok su njezini protivnici govorili da su ona i Tommy sami stavili svoj seks-uradak na tržište, istina je nešto drugo. Video je ukraden iz njihove garaže dok su renovirali dom te ilegalno raspačavan diljem SAD-a, poslije i svijeta. Pamela nije uspjela na sudu osporiti reprodukciju videa na kazetama jer su odvjetnici tvrdili da žena koja se skida za Playboy nema pravo na privatnost. Možete li to zamisliti? Krađu privatne snimke izjednačiti s plaćenim i dogovorenim angažmanom za časopis. To je samo jedan od detalja kako je ova žena zlostavljana, a pritom nije uspjela zaraditi ni dolara od popularnosti koju je imala tijekom 90-ih godina. Navodno je čak i za ulogu u ‘Spasilačkoj službi’ bila mizerno plaćena.

Pamela Anderson i Tommy Lee snimili su seksi filmić
Profimedia 

U trenutku kada je njezin suprug Tommy Lee prvi put dignuo ruku na nju u svom alkoholnom ludilu, Pamela je odlučila prijaviti ga policiji, a poslije je osuđen i na kaznu zatvora. Ona ne trpi nasilje, ima svoj stav o svemu što joj se događalo, a ponajprije je bila fokusirana na svoja dva sina koji je danas obožavaju i primjer su koliko je ova fatalna plavuša uspjela kao žena i majka. Naime, uvijek se borila za svoja prava koja su joj često bila osporavana jer je bila seks-simbol, predmet muške požude. Nije trpjela da bude drugotna i nebitna, uvijek je bila svjesna svoje karizme i utjecaja u svijetu šoubiza, a sve što je htjela naposljetku je relativno miran život.

Pamela Anderson je postala feministička ikona
Profimedia 

Upravo zato sada živi blizu roditeljskog doma u Kanadi, daleko od Los Angelesa i svijeta poroka, a njezina životna priča ekranizirana za Netflix primjer je trijumfa i svojevrsni povratak žene koja i u 50-im godinama plijeni pozornost gdje god se pojavi i hoda svijetom uzdignute glave. Ako još niste, svakako pogledajte njezinu ljubavnu priču i uvjerite se u nevjerojatnu snagu žene koja je pravi primjer feminizma, i to ondje gdje ga najmanje očekujete.