Svima je dobro poznato da slavne osobe zgrću ogromna bogatstva i da si mogu priuštiti sve što požele na ovom svijetu. Neki od njih su poznati po tome da se razbacuju i nepromišljeno troše, dok drugi pametnije raspolažu svojim bogatstvom. No, ono što mnogima često promakne je činjenica da su njihova djeca već od najranije dobi također vrlo, vrlo bogata

North, Saint, Chicago i Psalm West

Nikog neće iznenaditi da su se pri vrhu liste najbogatije djece na svijetu našli potomci slavnog klana Kardashian-Jenner. Poznato je da su se Kim Kardashian i Kanye West potrudili da svojih četvero djece osiguraju lagodnu budućnost pa je još od ranije poznato da su North, Saint, Chicago i Psalm West osigurani zakladom koja za njih čuva čak 40 milijuna dolara, a naslijedit će i ogromna carstva koje su stvorili njihovi roditelji, u glazbi, industriji ljepote i reality televiziji.

Djeca Kim Kardashian i Kanyea Westa
Instagram 

Stormi Webster

Ne zaostaje ni njihova sestrična, Stormi, kći Kylie Jenner i repera Travisa Scotta, koja je u dobi od 5 godina ‘teška’ nevjerojatnih 726 milijuna dolara. Prema pisanju stranih medija, Kylie je već registrirala neke brendove na Stormino ime pa bi djevojčica do vremena kad postane punoljetna već mogla imati dobro uhodane poslove.

Kylie Jenner i Travis Scott dobili su dvoje djece
Instagram 

Pax, Zahara, Shiloh, Knox, Maddox i Vivienne Jolie Pitt

Siromaštva se ne moraju bojati ni djeca nekad najslavnijeg para na svijetu, Brada Pitta i Angeline Jolie. U njihovoj se zakladi nalazi 250 milijuna dolara pa su tako Pax, Zahara, Shiloh, Knox, Maddox i Vivienne već u ranoj dobi postali multimilijunaši.

Angelina Jolie sa svojom djecom
Profimedia 

Blue Ivy Carter

Nasljednica jednog od najbogatijih i najmoćnijih parova u svijetu showbusinessa, Jay Z-ja i Beyonce, 11-godišnja Blue Ivy Carter koja će od svojih slavnih roditelja naslijediti ogromnih 600 milijuna dolara.

Jay-Z i Blue Ivy Carter
Profimedia 

Suri Cruise

Na listi je nasljednica jednog vrlo poznatog i vrlo intrigantnog holivudskog para. Radi se o Suri Cruise, kćeri Toma Cruisea i Katie Holmes, a čije se nasljedstvo procjenjuje na 800 milijuna dolara. Doduše, ne smijemo zaboraviti da Suri oca nije vidjela ni čula godinama, a s obzirom na njegovu opsjednutost scijentologijom, postavlja se pitanje koliku količinu svog bogatstva će Tom ostaviti sekti, a koliko će preostati za njegovu odbačenu kći.

Suri Cruise oca nije vidjela od 2012. godine
Profimedia 

Princ Jacques i princeza Gabriella

Nasljedstvo u vrijednosti od milijardu dolara čeka blizance princeze Charlene i princa Alberta od Monaca, devetogodišnjeg princa Jacquesa i princezu Gabriellu.

Princeza Charlene i princ Albert imaju blizance
Profimedia 

Valentina Paloma Pinault

U milijarderske vode zagazila je i Valentina Paloma Pinault, kći glumice Salme Hayek i francuskog biznismena Francoisa Henrija Pinaulta koja bi zasad trebala naslijediti nešto manje od dvije milijarde dolara.

Valentina Paloma Pinault je kći glumice Salme Hayek
Profimedia 

Princeza Charlotte

Na samom vrhu nalazi se princeza Charlotte, sedmogodišnja kći princa Williama i Kate Middleton. Charlotte je trenutno četvrta u liniji za nasljeđivanje britanskog trona, nakon svog djeda Charlesa, oca Williama i brata Georgea, a financijski stručnjaci su procijenili da je ‘teška’ pet milijardi dolara.

Princeza Charlotte je najbogatije dijete na svijetu
Profimedia 

Ona trenutno nema vlastiti novac, no najbogatijim djetetom na svijetu smatra se zbog svog statusa u britanskoj kraljevskoj obitelji, inače jednoj od najbogatijih kraljevskih obitelji na svijetu.

Za priču je bitno i ono što su stručnjaci nazvali ‘Charlotte efektom’, fenomen koji pokazuje da proizvode, odjeću i modne dodatke koje koristi princeza Charlotte, kupci naprosto razgrabe. Ovo je slično ‘efektu Kate Middleton’ budući da brendovi koje princeza od Walesa nosi također imaju visoku potražnju među kupcima.

Inače, za njenog brata i budućeg britanskog prijetolonasljednika, princa Georgea se procjenjuje da 'vrijedi' 4 milijarde dolara, čak milijardu manje od svoje mlađe sestre.