Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČETVRTA DODJELA TOP.HR MUSIC AWARDSA: Okupila se najpopularnija imena domaće glazbene scene u dvorani Lisinski

Autor promo

Osim priznanja za glazbene uspjehe u prošloj godini na dodjeli koju su organizirali Hrvatska diskografska udruga i RTL, uručene su i Multiplatinum nagrade Parnom Valjku i Danijelu Popoviću

 Top.hr.jpg Izvor: promo

Na glazbenom putovanju na koje nas je sinoć odvela četvrta dodjela nagrade Top.HR Music Awards u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog uživali su brojni okupljeni.

Nagradu organiziraju Hrvatska diskografska udruga i RTL, a na njoj su nagrađeni najuspješniji glazbenici u protekloj godini u 11 kategorija po preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

 Matija Cvek i Eni Jurišić.jpg Izvor: promo

U kategoriji pjesma godine slavili su Eni Jurišić i Matija Cvek s pjesmom 'Trebaš li me', muški izvođač godine je Luka Nižetić, ženski izvođač je Mia Dimšić, novi izvođač godine je Lorena Bućan dok je grupa godine Parni Valjak. Najprodavaniji novi domaći album je 'Lipanj, srpanj, kolovoz' Urbana & 4, dok je najprodavaniji domaći album u reizdanju 'Odbrana i poslednji dani' grupe Idoli.

 Lorena Bućan_1.jpg Izvor: promo

Streaming singl godine je 'Fališ mi' koji izvode Severina i Azis, a Severina je ujedno i streaming izvođač godine. U kategoriji najprodavanijeg inozemnog albuma nagradu je odnio 'Unlimited love' grupe Red Hot Chili Peppers, dok je inozemni izvođač godine Ed Sheeran.

 Mia Dimšić_1.jpg Izvor: promo

Osim nagrada za proteklu godinu, na dodjeli su uručena i posebno vrijedna priznanja Multiplatinum Awards Hrvatske diskografske udruge za vrhunska diskografska dostignuća koja su dobili Parni Valjak za vrhunska diskografska dostignuća i jedinstven doprinos rock kulturi i glazbenoj industriji te Danijel Popović za vrhunska diskografska dostignuća legendarnog albuma 'Bio sam naivan' iz 1983.

 Parni Valjak_1.jpg Izvor: promo

Već ranije Multiplatinum nagrade Hrvatske diskografske udruge za svoja glazbena dostignuća dobili su Vlatko Stefanovski, Željko Bebek i YU grupa koji su uveličali ovogodišnju dodjelu.

 Danijel Popović_1.jpg Izvor: promo

Četvrta dodjela nagrada Top.HR, kroz koju je publiku vodila Ana Radišić, bila je i u znaku 75 godina postojanja Croatia Records (nekadašnji Jugoton) zahvaljujući čijem je djelovanju nastalo nebrojeno puno glazbenih albuma koji su obogatili domaću i regionalnu kulturnu glazbenu baštinu.

 Dobitnici multiplatinum award HDU.jpg Izvor: promo

U odličnoj glazbenoj atmosferi prožetoj daškom prošlosti i suvremenim notama, na posebno emotivan način publika, među kojoj su bila i brojna poznata imena poput: Borisa Novkovića, Matije Dedića, Marka Kutlića, grupe Detour, Zlatka Mateše, Pave, Jurice Popovića, Alena Đurasa i mnogih drugih, prisjetila se glazbenog opusa jedinstvenog Massima Savića koji nas je napustio krajem prošle godine, a obilježeno je i 100 godina od rođenja Mister Morgena – Ive Robića.

 Detour.jpg Izvor: promo

Glazbena nagrada Top.HR Music Awards kroz četiri je godine postala vrijedno priznanje za rad i trud domaćih i stranih izvođača, a njezina posebna vrijednost je u činjenici što se nagrade dodjeljuju po precizno mjerenim rezultatima.

 Marko Kutlić.jpg Izvor: promo

Dašak atmosfere s dodjele nagrada kao i najatraktivnije nastupe gledatelji će moći pogledati u subotu, 25. veljače na RTL2 u glazbenoj emisiji Top.HR.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image