John Travolta (69) na 95. dodjeli Oscara dobio je čast prisjetiti se svih zvijezda iz filmske industrije koje su nas napustile u 2022. godini.

Među osobama koje je glumac spomenuo bila i njegova kolegica i prijateljica Olivia Newton-John koja je preminula 8. kolovoza prošle godine nakon teške borbe s karcinomom. Kada se prisjetio pjevačice i glumice s kojom je odigrao glavnu ulogu u romantičnom mjuziklu 'Briljantin', John nije mogao zadržati suze.

John Travolta zaplakao na dodjeli Oscara 2023. godine
Profimedia 

Travolta je najavljivao kratki prilog 'In Memoriam' kada se prisjetio Olivije, a u svom govoru je iskoristio riječi iz pjesme 'Hopelessly Devoted To You' ('Beznadno posvećen tebi') koja se smatra okosnicom 'Briljantina'.

'Dotaknuli su nam srca, nasmijali nas i postali dragi prijatelji kojima ćemo zauvijek ostati beznadno odani', rekao je glumac drhtavim glasom. Potom su ga svladale emocije.

In Memoriam na Oscarima 2023. godine
Profimedia 

Ipak, uspio je najaviti glazbenika Lennyja Kravitza, a on je u čast svih koji više nisu s nama izveo svoj hit 'Calling All Angels' iz 2004. godine.

Lenny Kravitz pjevao u čast pokojnim zvijezdama na dodjeli Oscara 2023.
Profimedia 

Dok je on pjevao, na ekranu su se izmjenjivale fotografije pokojnih zvijezda Rayja Liotte, Jeana-Luca Goddarda, Irene Care, Julie Reichert, Raquel Welch, James Caana, Angele Lansbury i drugih.