Serija 'Kruna' otpočetka je privlačila pozornost kontroverznim detaljima o kraljevskoj obitelji, a javnost je imala podijeljena mišljenja o njezinom sadržaju.

Producente se često napadalo zbog neukusnih scena i tvrdnji te sada riskiraju nove kritike. Naime, Daily Mailje objavio fotografije sa seta u studiju Elstree koje prikazuju repliku uništenog Mercedesa koji je prevozio princezu Dianu kada je poginula u nesreći u Parizu.

Serija Kruna napravila je repliku automobila u kojem je poginula princeza Diana
Profimedia 

Može se vidjeti auto sa zakrivljenim prednjim kotačem, zgnječenim poklopcem motora i kontrolnom pločom koja visi iz prednjeg vjetrobranskog stakla. Rečeno je da je vozilo prošle godine u tajnosti prevezeno pod ceradom u Pariz.

U listopadu prošle godine ekipa Netlixove serije viđena je kako u glavnom francuskom gradu rekonstruira posljednje trenutke života Lady Di. Druge scene nastale u prosincu prikazuju istražitelje kako pregledavaju olupinu automobila.

Princeza Diana preminula je nakon prometne nesreće u pariškom tunelu
Profimedia 

'Točan trenutak sudara neće biti prikazan', rekli su iz Netflixa.

No izvor je objasnio: 'Mislim da će mnogim ljudima biti prilično loše što su išli u toliko detalja da rekreiraju kako je auto smrskan. Mislim da će to izazvati mnogo uzrujanosti kraljevske obitelji. Da je u pitanju bilo koja druga obitelj, nisam siguran da bi to učinili'.

Podsjetimo, princeza Diana i njezin partner, filmski producent Dodi Al-Fayed umrli su u ranim jutarnjim satima 31. kolovoza 1997. nakon što se automobil kojim su putovali zabio u tunel Pont de l'Alma u Parizu.

Dodi Fayed i princeza Diana stradali su zajedno u Parizu
Profimedia 

Fayed i vozač Henri Paul preminuli su na mjestu nesreće dok je Diana prevezena u bolnicu i kasnije je umrla od posljedica ozljeda. Britanski tjelohranitelj Trevor Rees-Jones jedini je preživio.