Bliži se krunidba kralja Charlesa III. (74) koja će se održati 6. svibnja, a iz Buckinghamske palače su objavili pozivnice za svečanost.

Piše da će ceremonija biti u Westminsterskoj opatiji te će u nekoliko sljedećih dana pozivnicu primiti više od dvije tisuće ljudi. Dizajn je osmislio Andrew Jamieson, heraldički umjetnik i iluminator rukopisa čiji su radovi nadahnuti viteškim temama iz arturijanske legende - prikazuje Zelenog čovjeka, drevnu figuru iz britanskog folklora, simbol proljeća i ponovnog rođenja, kako bi proslavio novu vladavinu.

Pozivnica za krunidbu kralja Charlesa III. i kraljice Camille
Instagram 

Osim što su iz Buckinghamske palače pokazali pozivnicu, objavili su i novu fotografiju kralja Charlesa i Camille koju se oslovljava kao kraljicu, a ne kraljicu suprugu jer im se tako čini prikladnije.

'Dok se odbrojavanje do krunidbe nastavlja, objavljena je nova fotografija kralja i kraljice, snimljena prošlog mjeseca u plavoj sobi za crtanje u Buckinghamskoj palači', napisali su na služenom Instagram proflu. Na fotografiji se par grli i ima velike osmijehe na licu.

Kralj Charles III. i kraljica Camilla
Profimedia 

'Imalo je smisla nazivati ​​Njezino Veličanstvo kraljicom suprugom u prvim mjesecima vladavine Njegovog Veličanstva, kako bi se razlikovalo od Njezinog Veličanstva Kraljice Elizabete II.', rekao je izvor. I na pozivnicama se može vidjeti kako se Camillu naziva samo kraljicom. 

Objavljen je i prvi službeni portret kralja Charlesa koji je napravio umjetnik Alastair Barford. Pozirao je u plavom odijelu, a imao je i narukvicu koju mu je darovao Domingo Peas, vođa naroda Achuar u Ekvadoru.

Barford je rekao da portret prikazuje Charlesovu toplinu i empatiju. 'Želio sam da se više radi o muškarcu, a manje o ulozi, pa sam pokušavao uhvatiti nešto od topline i empatije koje sam vidio u njegovim interakcijama s ljudima dok sam bio u Buckinghamskoj palači. Osjećao sam da postoji neka vrsta osjetljivosti', objasnio je.

Portret kralja Charlesa III.
Profimedia 

Inače, iz Vlade su htjeli Charlesov portrat dati svakoj službenoj ustanovi u koje se ubrajaju škole, sudovi i policijske postaje što je naišlo na kritike dijela javnosti koji su istaknuli da je to nepotrebna rastrošnost u ovom teškom razdoblju. Naime, za to je potrebno uložiti osam milijuna funti koje je u vremenu kada se zaziva velika štednja, za mnoge licemjerno.