Glavna tema britanske kraljevske obitelji trenutno je krunidba kralja Charlesa III.

Velika ceremonija održat će se šestog svibnja, pozivnice su poslane, a javnost jedva čeka vidjeti možda i najveći događaj takvog tipa nakon krunidbe najdugovječnije kraljice - Charlesove majke Elizabete II.

Kralj Charles III. i kraljica Camilla u dvoru
Profimedia 

A na samoj krunidbi, veliku će ulogu imati i najstarije dijete princa Williama i Kate Middleton - princ George. Upravo će on preuzeti počasnu ulogu paža za svog djeda.

Pomagat će mu nositi svoj plašt dok bude ulazio u Westminstersku palaču, kao i dok iz nje bude izlazio, zajedno s tri druga dječaka starijih od njega nekoliko godina.

Prije nekoliko se dana britanskim medijima pisalo da Kate i William nisu previše oduševljeni odlukom jer će tako svog sina dovesti pod prevelika 'svjetla reflektora', ali čini se da su ipak pristali, barem kako tvrdi autorica i poznavateljica kraljevske obitelji - Ingrid Seward.

Princ George imat će važnu ulogu na krunidbi kralja Charlesa
Profimedia 

'Kao i njegov otac u istoj dobi, princ George je veoma sramežljiv u javnosti. To možete primijetiti po njegovom stavu. Ne voli pažnju koju njegova kraljevska uloga nosi. Bila sam iznenađena kada je najavljeno da će upravo on biti najmlađi od četvorice kraljevih paža na krunidbi.

Nije to zahtjevan zadatak, ali znači da će George biti centar 'pozornice' te da će oči cijelog svijeta biti uprte u njega kroz cijelu procesiju.

Princ George imat će važnu ulogu u krunidbi kralja Charlesa
Profimedia 

I kate i William pažljivo su promislili žele li da njihov sin prolazi kroz to, ali nakon mnogo zajedničkih razgovora, shvatili su da će požaliti ako to ne učini', rekla je Seward.