Slavni glumac Jeremy Renner (52) progovorio je o nesreći s ralicom koju je doživio početkom siječnja i umalo mu je oduzela život.

Zvijezdu filmova 'Osvetnici' i 'Bourneovo naslijeđe' početkom siječnja je pregazila ralica i slomila mu više od 30 kostiju. Renner je sada u ekskluzivnom intervjuu za ABC televiziju, čiji je isječak emitiran, otkrio detalje teške nesreće.

Dok je ralica za snijeg počela klizati po ledu, glumac je rekao da se zabrinuo za sigurnost svog nećaka Alexa, koji je upravo otkačio lance koji su je povezivali s kamionom. Renner je ispružio jednu nogu kako bi pogledao Alexa i nije povukao ručnu kočnicu.

Tada je izgubio oslonac i ispao iz kabine. 'Ne biste trebali biti izvan vozila dok njime upravljate, znate na što mislim? To je kao da vozite auto s jednom nogom izvan auta', rekao je Jeremy koji je sjedio u invalidskim kolicima tijekom intervjua.

'I to je moja greška i ja sam je platio', dodao je glumac koji je u dijelu razgovora bio na rubu suza. 

Renner je bio zabrinut da će se ralica za snijeg otkotrljati i zgnječiti njegova nećaka pa je pokušao uskočiti natrag u vozilo kako bi ga zaustavio. Nagazio je na kotače u pokretu, koji su ga odbacili naprijed, a vozilo ga je pregazilo, slomivši mu više od 30 kostiju, probivši mu jetru te su mu kolabirala pluća.

Susjedi su vidjeli krv posvuda oko Jeremyja, a primijetili su i njegovo plitko disanje i pukotine na lubanji. Kad se probudio u bolnici, glumac kaže da se ispričao svojoj obitelji.

'To je moja odgovornost. Osjećam se loše jer su moji postupci prouzročili toliko boli', istaknuo je. Potvrdio je i priču svog susjeda Richa Kovacha koji je rekao da mu je oko izgledalo kao da je izbijeno.

'Vjerujem da sam mogao vidjeti svoje oko drugim okom', rekao je Jeremy. Liječnici su uspjeli spasiti njegovu očnu duplju pomoću metalnih ploča i vijaka.

Glumac je prvo mislio da će ostatak života 'provesti kao biljka', no sad ponovno ima vid na oba oka i puno je napredovao u oporavku. Zahvalan je i što nije bio sam kada se nesreća dogodila.

'Da sam bio sam, to bi bila užasna smrt. I sigurno bih umro. Ali nisam bio sam. Bio sam sa svojim nećakom. Slatki Alex. I ostatak konjanice je došao', ispričao je. Naglasio je i da ne žali zbog onog što je učinio, odnosno što je pokušao zaustaviti ralicu.

'Išla je točno na mog nećaka. Ponovno bih to učinio', rekao je Jeremy. Glumac je također otkrio da je dok je bio u kritičnom stanju, napisao posljednje riječi za svoju obitelj.

'Ukucavam bilješke u mobitel - posljednje riječi mojoj obitelji', ispričao je Renner.

Podsjetimo, Jeremy iza sebe ima kratki brak od 2014. do 2015. s glumicom Sonni Pacheco (31) s kojom je dobio kćer Avu Berlin (10).