Svakog dana saznajemo neki detalj o britanskoj kraljevskoj obitelji, a nakon niza skandala i neugodnih situacija rijetko što još može iznenaditi javnost.

Kraljevski biograf Robert Jobson donosi novi pogled odnose Kate Middleton i princa Williama s princem Harryjem i Meghan Markle nakon bolnog događaja, smrti kraljice Elizabete II. 8. rujna prošle godine. Jobson je napisao knjigu 'Naš kralj: Charles III. - Otkrivanje muškarca i monarha' koja će biti objavljena 13. travnja.

Kate Middleton i Meghan Markle
Profimedia 

Biograf piše o trenutku kada je preminula kraljica i mnogi su bili uvjereni da će dani tugovanja pomiriti braću Williama i Harryja. Gledatelji su mogli vidjeti kako njihove supruge Kate i Meghan zajedno izlaze iz dvorca Windsor kako bi pozdravile okupljeno mnoštvo i pogledale cvjetne aražmane koje su ostavili za pokojnu Elizabetu.

Pokazivanje tog jedinstva s 'odbjeglim supružnicima' bila je ideja princa Williama, kako se kasnije saznalo. Znao je da je to gesta koja bi dirnula njegovu pokojnu baku i javnosti je zaista izgledalo kao da su se parovi pomirili i vratili u prošlost kada nije bilo ogorčenosti i oštrih riječi koje su uništile njihov odnos.

Nažalost, to je bila iluzija, odnosno dobro odglumljena predstava, kako je otkrio izvor iz Buckinghamske palače Jobsonu. Kate je kasnije priznala starijem članu kraljevske obitelji da je 'zajednička šetnja bila jedna od najtežih stvari koje je ikad morala učiniti', budući da su postojali loši osjećaji između dva para.

Princ Harry, princ William, Meghan Markle, Kate Middleton
Profimedia 

To je Middleton ispričala prije nego što je izašla dokumentarna serija Harryja i Meghan te njegova autobiografija 'Rezerva' pa je lako zaključiti koliko bi nepodnošljiv bio sada susret nje i njezinog supruga Williama s 'odbjeglim parom'.

Još se ne zna hoće li Kate i William biti na to prisiljeni na krunidbi kralja Charlesa III. koja će biti održana 6. svibnja. Naime, Meghan i Harry još nisu odgovorili dolaze li na ceremoniju, iako su to trebali učiniti do ponedjeljka, 3. travnja.

Meghan Markle
Profimedia 

Kako je ispričao izvor za Daily Mail, osoblju još nije rečeno je li par prihvatio poziv unatoč tome što je do krunidbe ostalo samo mjesec dana. Neizvjesnost stvara probleme i za organizatore koji pokušavaju finalizirati neke detalje kao što su raspored sjedenja, automobili i zaštitari za VIP osobe koje će doći na ceremoniju 6. svibnja.

Ako odluče prisustvovati krundibi, poznato je da vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ne smiju stajati na balkonu Buckinghamske palače pokraj kralja i kraljice jer više ne izvršavaju dužnosti članova kraljevske obitelji. Charlesu i Camilli će se pridružiti nekoliko ljudi koji pokazuju 'otkucaje srca i budućnost njegove obitelji' i koji su svoje živote posvetili javnoj službi.

Kralj Charles III. i kraljica Camilla
Profimedia 

Charles i Camilla stići će u Buckinghamsku palaču iz Westminsterske opatije u autobusu Gold Statea. Iz Buckinghamske palače odbili su komentirati neodgovaranje para hoće li doći na krunidbu, a izvor za Daily Mail rekao da je malo vjerojatno da je tako strog rok za članove obitelji da odgovore.

'Sve je još uvijek u zraku i ostalo je još samo mjesec dana', rekao je drugi izvor. Organizatorima je samo rečeno da se 'nadaju da bi se to uskoro moglo riješiti', a međuvremenu se pokušava finalizirati planove za oko 2000 gostiju od kojih su mnogi međunarodni čelnici država i VIP osobe.