Dok se uglavnom priča o krunidbi kralja Charlesa III. i kompliciranom odnosu kraljevske obitelji s princem Harryjem, svojih 'pet minuta' dobio je i princ William.

Osim što se stalno spominje da William ne namjerava razgovarati s Harryjem na ceremoniji, o njemu izlaze zanimljive informacije u biografskoj knjizi 'Naš kralj: Charles III.' Roberta Jobsona. Kraljevski autor tvrdi da s Williamom nije uvijek lako surađivati.

'Može biti težak. On je motivirana osoba i to ga može učiniti nestrpljivim', otkrio je izvor blizak kraljevskoj obitelji. Usporedio ga je s ocem, kraljem Charlesom koji je mnogo strpljivija osoba.

Princ Harry, princ William i kralj Charles
Profimedia 

'Zbog toga William može postati nervozan dok ima posla s Charlesom. Šef Charles je također temperamentan, ali to ne ide u nedogled. Može se frustrirati i rasplamsati, a onda se na to u trenu zaboravi. Kod Williama se to rijetko zaboravlja', otkrio je izvor.

Da Charles nekad ima 'kratki fitilj', moglo se vidjeti u danima nakon smrti njegove majke, kraljice Elizabete II. prošlog rujna. Ljutito je pokazivao osoblju da maknu stvari sa stola na kojem se spremao potpisati Proglas o pristupanju koji ga je službemo učinio monarhom Ujedinjenog kraljevstva i Commonwealtha.

Također je imao ispad zbog kemijske koja je curila kada je posjetio kraljevsku rezidenciju u dvorcu u Hillsborough u Sjevernoj Irskoj. Video tog prizora je postao viralan.

Jobson je otkrio da je unatoč njegovim kratkim trenucima bijesa, Charles ponekad iznenađen opakim temperamentima svojih sinova koji ga zbog toga podsjećaju na njihovu pokojnu majku, princezu Dianu.

'Zna da obojica imaju čvrstu volju i da su tvrdoglavi te da je zato teško upravljati njihovim sukobom koji bi mogao imati štetan utjecaj na samu monarhiju. Ponekad razina ratobornosti između njegovih sinova, pa čak i prema njemu, šokira Charlesa', istaknuo je.

Princ William i princ Harry nisu u dobrim odnosima
Profimedia 

Kralj je pokušao pomiriti svoje sinove još u travnju 2021. na sprovodu njegovog oca, princa Philipa, no na kraju je tek intervenirao 'kada su se stvari zakuhale'. Kako je ranije otkriveno, upravo tada je Charles molio Harryja i Williama da 'ne učine njegove posljednje godine bolnim'.