Vidoje Ristović, suprug Nikoline Pišek, umro je prije godinu dana, a borba oko nasljedstva ovog povjesničara umjetnosti još uvijek traje.

Nikolini svekar, Miša Grof, odlučio je snahi i unuci osporiti pravo na ostavštinu, a medije često koristi kako bi televizijsku voditeljicu javno oblatio.

Nikolina Pišek se bori za nasljedstvo nakon smrti Vidoja Ristovića
Instagram 

U borbu oko Vidojeve imovine uključila se i bivša Ristovićeva partnerica Lana Janković, majka njegove kćeri Matee, a rasprava u kojoj su se njih dvije trebale suočiti odgođena je zbog bolesti sutkinje.

'Ja Matei nikad nisam osporavala ništa, ali njihove ambicije su malo prevelike. Sad stvarno mogu reći da više nemam obitelj s te strane. Sve je u rukama pravde i pravosuđa. Ja imam vrlo konkretne dokaze o svemu, tako da si ti ljudi rade nepotrebne troškove. Sve skupa je užasno i tendenciozno s njihove strane da me diskreditiraju i onemoguće, iako je vrlo jasno što je po zakonu i što kome pripada. Međutim, oni se pokušavaju ugurati u moju svojinu i vlasništvo, a ako ne, onda barem usporiti što je moguće više čitav taj proces kako bi ja izgubila ekonomsku snagu i iscrpila se sudskim procesima što je moguće više. A trenutno imam minimalno osam aktivnih procesa, ako ne i više', naglasila je Pišek za Jutarnji list.

Podsjetimo, Vidoje je prije braka s Nikolinom bio u vezi s Lanom o kojoj javnost ne zna gotovo ništa. Lana i Vidoje bili su zajedno do 2011. godine, a navodno su nakon razlaza ostali u dobrim odnosima iako se pisalo da ju je ostavio zbog glumice Katarine Radivojević. Zajedno su dobili danas 12-godišnju Mateu koja je, kako se navodilo u to vrijeme, očevu smrt primila jako teško.

Lana Ristović, prva supruga Vidoja Ristovića na njegovom sprovodu
Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL 

Lana se s kćeri pojavila i na Vidojevom sprovodu gdje je hodala iza Nikoline, a dok su članovi najuže obitelji u kapeli primali sućut, Lana je čuvala svoju, ali i Nikolininu kćer.

Od Vidoja se, kad je preminuo, oprostila zajedničkom objavom s njihovom kćeri.

‘Dragi tata, neka ti moja beskrajna ljubav bude vodilja među zvijezdama, a ja ću gledati u nebo i znat ću da me čuvaš. Mirno putuj nebeskim prostranstvima, a mama i ja ćemo te zauvijek nositi u svojim srcima. Tvoja Matea i Lana’, napisale su.

Inače, o svojoj je prvoj snahi Viktor Ristović, poznatiji kao Miša Grof, imao samo riječi hvale, dok Nikolinu nije štedio.

‘Prva Vidojeva supruga Lana je čarolija od žene. Dolazi da me obilazi, a Nikolina je samo vuče za rukav da joj pravi društvo’ rekao je u jednom intervjuu.