Otkako je objavljeno da će princ Harry prisustvovati krunidbi kralja Charlesa III., kao i da njegova supruga Meghan Markle ipak na dan ceremonije ostaje u SAD-u, mnogo se u svjetskim medijima šuškalo o razlozima takvog raspleta situacije.

A sada, samo nekoliko dana nakon što su informacije obznanili svijetu, princ Harry i Meghan Markle zajedno su uživali na košarkaškoj utakmici u Los Angelesu.

Usnimila ih je 'kamera za poljupce', ali ipak se nisu poljubili pred dvoranom u kojoj je tada sjedilo 20 tisuća ljudi. Unatoč masi koja je pljeskala i klicala potičući ih na poljubac, Meghan je djelovala nevoljko, iako se Harry naizgled nagnuo za poljubac.

Stavila je ruku na njegovu ruku, a on je napravio grimasu u šali dok se Meghan smijala. Inače, ovo je bilo i njihovo prvo službeno pojavljivanje u javnosti nakon što su obznanili svoju odluku o dolasku na Charlesovu krunidbu. 

Inače, nastale su brojne teorije zavjere o potencijalnim razlozima Meghaninog izbjegavanja velikog dana. Naime, mnogo se pisalo da je Meghanin razlog za izbjegavanje krunidbe kralja Charlesa njezino nezadovoljstvo reakcijom kraljevske obitelji na optužbe za rasizam koje su ona i Harry iznijeli u ozloglašenom intervjuu za Oprah iz 2021. godine kad su ustvrdili da je jedan član obitelji izrazio brigu oko toga kakvu će boju kože imati njihov sinčić kad se rodi.

Ipak, Meghan je u rijetkom obraćanju ipak odlučila prokomentirati situaciju.

Meghan Markle neće doći na krunidbu kralja Charlesa III.
Profimedia 

'Vojvotkinja od Sussexa svoj život živi u sadašnjosti, ne razmišlja o prepisci od prije dvije godine u kojoj se pričalo o razgovoru od prije četiri godine. Sve tvrdnje koje govore drugačije su lažne i glupe. Nadamo se da će tabloidi i razni stručnjaci za kraljevsku obitelj prestati s ovim cirkusom koji oni sami stvaraju’, rekao je njen glasnogovornik za People.