Princeza Anne (72) javno je podijelila mišljenje o potezima svog brata, kralja Charlesa III. otkad je na čelu britanske monarhije.

Naime, dala je intervju za kanadski CBC News i govorila je u obranu kraljevske obitelji. 'Ne zvuči mi to kao dobra ideja s pozicije na kojoj se nalazim', komentirala je princeza kritike da se dodatno smanji broj članova koji će izvršavati službene dužnosti.

Anne, koja godišnje ispunjava najviše kraljevskih obveza, istaknula je da smatra da se 'dovoljno stanjila' monarhija. Princ Harry i Meghan Markle odstupili su sa svojih pozicija, a princ Andrew je maknut zbog pedofilskog skandala. Prije nego što je postao kralj, Charles je glasno govorio o tome da želi manje zaposlenih članova kraljevske obitelji i jeftiniju, manju instituciju.

'Nisam baš sigurna što još možemo učiniti. Bit će razgovora o relevantnosti posvuda. To nije razgovor koji bih ja nužno vodila. Sasvim je točno da postoji trenutak kada trebate imati tu raspravu, ali bih samo naglasila da monarhija pruža, uz ustav, stupanj dugoročne stabilnosti koji je zapravo prilično teško postići na bilo koji drugi način', ispričala je princeza.

Princeza Anne i kralj Charles bili su uz kraljicu Elizabetu u trenutku njene smrti
Profimedia 

Istaknula je da je monarhija u sigurnim rukama kralja Charlesa i da građani znaju što mogu očekivati od njega. 'Pa znate što dobivate jer je malo vježbao i mislim da se neće promijeniti. Predan je vlastitoj razini usluge, to je istina', rekla je Anne.

Progovorila je i padu popularnosti kraljevske obitelji i tome što neki propituju njihovu relevantnost. 'Ono što radimo, nadamo se, pridonosi monarhiji i načinu na koji ona može prenijeti kontinuitet, ne samo interesa, već usluge i razumijevanja načina na koji ljudi i zajednice žele živjeti svoje živote', ispričala je.