Domaća glumica Marijana Mikulić na društvenim mrežama redovito progovara o problemima s kojima se suočava kao majka dječaka s poteškoćama u razvoju, no i svaki napredak svog sinčića Jakova radosno dijeli sa svojim pratiteljima koji takve vijesti uvijek veselo dočekaju.

Nedavno je tako otkrila da je njen sin nakon što su ga suprug i ona tome strpljivo učili naučio pozdraviti mamu na odlasku.

Sin Marijane Mikulić naučio pozdraviti
Instagram 

'Danas mi javlja jedna mama kako joj je njeno gotovo neverbalno dijete prvi put reklo 'Papa mama'. Neopisiva sreća! Razumijem je u potpunosti. Mjesecima već na vratima se pozdravljamo kada Jaki ide u vrtić. Ako ga Josip vodi ja mašem i govorim 'Papa Jaki, papa tata'. Jaki maše i ponavlja 'Papa Jaki, papa tata'. Iako Josip uredno maše i govori 'papa mama'. Prije nekih mjesec dana isto sve. Ja 'papa Jaki, papa tata', Jaki 'Papa Jaki…', zastane, gleda me, i kaže: 'Papa mama'', opisala je situaciju.

Sad je objavila video na kojem je pokazala da je njen sinčić, slažući slova i gledajući ispisane riječi uz slike, napisao dugačku riječ na njemačkom.

Sin Marijane Mikulić napisao dugačku riječ na njemačkom
Instagram 

‘Što si napisao?’, pita ga Marijana u videu, a Jaki tiho odgovara: ‘Auto’.

‘Bravo, Jaki’, čuje se kako ga mama hvali.

Sin Marijane Mikulić napisao dugačku riječ na njemačkom
Instagram 

‘Danas samo pozitivno. Puno nam se toga srokalo zadnjih deset dana. Današnji dan me malo zakucao. Ali samo pozitivno i hrabro. Malo je tih pa se ne čuje. Al, brate, ovoliku riječ ni ja (ovakva jezikara) nisam u životu napisala ni izgovorila. Zato bravo lane moje’, napisala je uz snimku.

Pohvalama su se u komentarima pridružili i brojni njeni pratitelji.

Više obiteljskih fotografija Marijane Mikulić pogledajte u galeriji: 

Instagram Marijana Mikulić s obitelji