Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UNIŠTIO JOJ ŽIVOT I ZAMALO JE NATJERAO U SMRT: Tina Turner pokajala se već prve bračne noći, a onda je uslijedio pakao

Brak Tine Turner i Ikea Turnera nije bio nimalo sretan.

 Ljubavna priča Tine Turner i Ikea Turnera Izvor: Topham Picturepoint / Topfoto / Profimedia

Jedna od najvećih glazbenih diva svog vremena, Tina Turner, napustila nas je u 83. godini, nakon duge borbe s teškom bolešću. Glazbenica je imala nevjerojatnu, ali zaista tešku životnu priču, a osoba koja joj je obilježila karijeru i život bio je Ike Turner, njena prva velika ljubav.

Budućeg supruga upoznala je 1957. u jednom noćnom klubu dok je svirao bendu ‘Kings of Rhytm’, a njemu nije promakao njen glas i veliki talent pa se brzo pridružila bendu.

Ike je producirao njenu glazbu, a s poslovnog odnosa su brzo prešli u privatni odnos i njih dvoje su postali par. Vjenčali su se 1962., kad je ona imala samo 22 godine.

 Tina Turner i Ike Turner su imali nesretan brak Izvor: STR / KEYSTONE-SDA-ATS AG / Profimedia

Da je to bila golema greška Tina shvatila već prve bračne noći. Kasnije je otkrila da ju je Ike u noći njihova vjenčanja natjerao da posjeti bordel.

‘To mi je iskustvo bilo toliko uznemiravajuće da sam ga potisnula, izbrisala i stvorila drugačiji scenarij, fantaziju o romantično bijegu’, ispričala je ona za Daily Mail.

To nije bilo sve, Ike ju je kroz cijeli njihov brak zlostavljao i često je prebijao. Jednom prilikom, kako je otkrila u svojim memoarima ‘My Love Story’ (‘Moja ljubavna priča’ ) joj je bacio vrelu kavu u lice zbog čega je dobila opekotine trećeg stupnja, a drugi put ju je, tvrdila je, udario po glavi komadom drva kad ga je pokušala ostaviti.

Također, on je bio taj koji ju je uvjerio da promijeni svoje ime Anna Mae Bullock u Tina Turner, a tijekom gostovanja kod Oprah je tvrdila da je razlog tome bila njegova želja da ima što veću kontrolu nad njom.

 Tina Turner i Ike Turner bili su u braku 16 godina Izvor: Votava / brandstaetter images / Profimedia

Ispričala je i da joj je slomio nos, čeljust i više puta joj ostavljao modrice te da je često nakon što bi koristio kokain prakticirao grub seks s njom, što je ona, rekla je, doživljavala kao silovanje.

Stvari su u njihovom braku bile toliko loše da je Tina pokušala izvršiti samoubojstvo popivši veliku količinu tableta za spavanje.

Uvjerila sam sebe da mi je smrt jedini izlaz. No, izašla sam iz tame jer sam vjerovala da moram preživjeti’, napisala je u memoarima.

Tina i Ike su zajedno dobili jednog biološkog sina, Ronnieja, a Tina je također posvojila njegovu dvojicu sinova iz prethodnog braka, Ikea Jr. i Michaela. I ona je od ranije imala sina Raymonda Craiga.

Usprkos teškom zlostavljanju s Ikeom je u braku ostala 16 godina, a zahtjev za razvodom je konačno podnijela 1976. Nakon još jedne svađe, modrica je istrčala iz hotelske sobe. Imala je samo 36 centi i kartu za benzin u džepu, a sljedećih nekoliko mjeseci provela je skrivajući se kod prijateljice. Brak je službeno okončan 1978. godine, a Tina nije tražila ništa, ni novac ni nekretnine, samo je željela zadržati umjetničko ime koje joj je dao Ike, jer mu je to ujedno i prezime.

Bližila se četrdesetoj, iza sebe je imala težak život pun teških i ponižavajućih trenutaka, ali ništa je nije moglo pokolebati da krene ispočetka. U svojoj autobiografiji Tina izravno je optužila Ikea za stalno zlostavljanje, bolesnu posesivnost i korištenje droga. Po toj biografiji snimljen je film Što ljubav ima s tim?:

 Ike Turner je zlostavljao Tinu Turner Izvor: TopFoto / Topfoto / Profimedia

'Kad sam to gledala, bila sam jako ljuta jer je puno toga krivo prikazano. Ali onda su mi žene koje su gledale film počele prilaziti i govoriti mi kako su nakon njega smogle hrabrosti prekinuti svoje nasilne brakove ili da im je film pomogao da se osjećaju bolje. Jako sam ponosna na to', ispričala je Tina jednom prilikom.

Nakon traumatičnog bračnog iskustva nije imala ozbiljne veze sve do 1985.kada je upoznala Erwina Bacha, najpoznatijeg njemačkog producenta i direktora glazbene kuće EMI. Od 1986. godine su živjeli zajedno, najprije u Kölnu, a onda su se 1994. godine preselili u Švicarsku, na obalu Züriškog jezera. Par je živio povučeno, daleko od medija, uglavnom između Švicarske i Francuske (u vili pokraj Nice) i Engleske.

Povezane vijesti

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image