Jučer je sudbonosno 'da' izrekao bosanskohercegovački košarkaš, NBA-jevac Jusuf Nurkić, i njegova izabranica Emina Durić. Vjenčanje se održalo u bajkovitom Dubrovniku, točnije utvrdi Lovrijenac.

Poseban dan i, kako već kažu mnogi - vjenčanje godine, na istom je mjestu okupio brojne regionalne zvijezde, a među njima i bosanskohercegovačkog glumca Enisa Bešlagića i njegovu suprugu Sabinu.

Enis Bešlagić i supruga Sabina na vjenčanju Jusufa Nurkića
Sime Zelic/PIXSELL 

Dok je Enis za ovu priliku odabrao klasično crno odijelo i bež kravatu, lijepa Sabina zablistala je u raskošnoj haljini do poda na crne pruge i široke rukave dok je kosu dignula u pundžicu.

Enis Bešlagić i supruga Sabina na vjenčanju Jusufa Nurkića
Grgo Jelavic/PIXSELL 

Sabinu nemamo često prilike vidjeti u javnosti, no kada bi se negdje i pojavila uvijek je plijenila pažnju svojim izgledom.

Inače, njih se dvoje poznaju gotovo čitav život, a uz ljubav ih veže veliko prijateljstvo. U dugom su braku zajedno dobili i svoje djece, kćer Asju i sina Maka.

U ranijem intervjuu za Story Enis je otkrio kako on i Sabina odgajaju djecu. 'Trudim se normalno odgajati djecu, ali s druge strane, znamo da na odgoj ne utječemo samo mi, tu su i škola kao obrazovna institucija, televizija, mediji, okolina... Džaba ja govorio jedno ako će ona na Instagramu vidjeti nešto drugo ili na televiziji nešto treće, ako će u informativnim emisijama slušati govore mržnje... Jedino mogu moliti Boga da je čuva i drži daleko od toga', rekao je.

Enis Bešlagić i Sabina Bešlagić zajedno imaju dvoje djece
Robert Gašpert 

Tada je otkrio i zašto smatra da je njegova supruga bolja od njega.

'Zato što kao majka s djecom provodi vrijeme. Svi podnosimo neku žrtvu, ali majke najveću. I za to joj skidam kapu', zaključio je Bešlagić.

Više fotografija s vjenčanja Jusufa i Emine, pogledajte u našoj galeriji. 

Grgo Jelavic/PIXSELL, Sime Zelic/PIXSELL Vjenčanje Jusufa Nurkića i Emine Durić