Kate Middleton, Meghan Markle, kraljica Letizia... danas spadaju u sam vrh liste najmoćnijih žena svijeta te su sinonim za prestiž, moć, visok status, eleganciju i elitu, no iako su neke članice kraljevskih obitelji rođene u 'zlatnim kočijama', neke druge su bile obične žene prije nego što su se zaljubile i udajom stekle visoke titule.

Nije tajna da su pojedini brakovi bili prilično kontroverzni upravo zbog onoga što su neke princeze radile u prošlosti, a evo što su radile prije nego što su postale članice kraljevskih obitelji.

Meghan Markle

Nije tajna da je Meghan Markle prije udaje za Harryja bila glumica, ali lijepa vojvotkinja od Sussexa imala je drugo zanimanje.

Meghan Markle je u svađi s Jennifer Aniston
Profimedia 

Kad nije bila na audicijama za uloge, radila je kao kaligraf i instruktor kaligrafije (čak je napisala pozivnice za vjenčanje Robina Thickea i Paule Patton, kao i čestitke za odmor slavnih Dolce & Gabbane). Radila je i kao hostesa u restoranu, model za aktovkete kao pripravnica u PR agenciji u Argentini.

Grace Kelly

Grace Kelly bila je jedna od najljepših princeza svih vremena, a prije udaje za princa Rainiera III od Monaka 1956. godine smatrana je jednim od najvećih imena zlatnog doba kinematografije.

Grace Kelly preminula je od 1982. godine
Profimedia 

Oscarovka je nezaboravno glumila u filmovima kao što su 'Uhvatiti lopova', 'Nazovi M za ubojstvo', 'Prozor u dvorište'...

Kraljica Rania

Prije uspona na jordansko prijestolje 1999. godine, Rania Al-Abdullah imala je karijeru u marketingu, diplomiravši poslovnu administraciju na Američkom sveučilištu u Kairu.

Kraljica Rania je udana za jordanskog kralja
Profimedia 

Nakon diplome radila je u marketingu za Citybank, nakon čega se zaposlila u Appleu u Ammanu u Jordanu.

Charlene od Monaka

Princeza Charlene udana je za princa Alberta od Monaka kojeg je upoznala 'na poslu'. Ona je zapravo bila proslavljena južnoafrička plivačica i, štoviše, nastupila je na Olimpijskim igrama za svoju zemlju.

princeza Charlene za vrijeme plivačke karijere
GREG WOOD / AFP / Profimedia 

Svog budućeg supruga prvi put je upoznala nakon utrke, a on je brzo poludio za njom. Charlene se isprva nećkala oko ulaska u vezu s razuzdanim princem, no na kraju je ponudu prihvatila, no mnogima se čini da se za vrijeme sportske karijere puno više smijala. 

Princeza Sofia

Svjetski mediji svojedobno nisu prestajali pisati o princezi Sofiji Hellqvist, Šveđanki koja je udana za švedskog princa Carla Philipa, a koja je svojim volontiranjem i predanim radom tijekom pandemije osvojila srca javnosti. 

Švedska princeza Sofia
Profimedia 

Međutim, budući da je slavu stekla kao manekenka i sudionica realityja, nije odmah bila toplo primljena. Princeza je čak pozirala u toplesu za naslovnicu magazina 'Slitz', što je dodatno šokiralo javnost.

Kate Middleton

Kate Middleton danas je jedna od najpopularnijih članica kraljevske obitelji, a svog supruga, princa Williama upoznala je tijekom studija, nakon čega je radila kao pomoćnica u kupnji modnih dodataka u trgovini brenda Jigsaw.

Kate Middleton ne smije jesti 3 namirnice
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

No, Kate je pomagala i roditeljima u trgovini, a potom i u njihovoj tvrtki za organizaciju događanja.

Kraljica Letizia

Kraljica Letizia
Profimedia 

Danas je španjolska kraljica Letizia poznata kao supruga kralja Felipea VI. i jedna od najutjecajnijih žena u svijetu mode, no kao Letizia Ortiz Rocasolano bila je poznata u svojoj zemlji i prije jer je radila kao novinarka .

Mary, princeza Danske

Prije nego što je postala princeza od Danske, Australka Mary Donaldson imala je karijeru u oglašavanju, radeći za agenciju u Melbourneu nakon što je 1994. diplomirala trgovinu i pravo. Godine 1997. Mary je dvije godine putovala nakon smrti svoje majke, vrativši se u Australiju 1999. radi posla u Sydneyu, gdje je, naravno, započela njezina kraljevska bajka.

Princeza Mary
Profimedia 

Upoznavši prijestolonasljednika Frederika od Danske u Slip Innu, pubu u Sydneyu tijekom Olimpijskih igara 2000., par je ubrzo započeo vezu na daljinu, prije nego što se Donaldson 2001. odlučila preseliti preko oceana, prvo u Pariz gdje je predavala engleski u škola poslovnog engleskog jezika. Sljedeće godine preselila se u Kopenhagen i počela raditi u Microsoftu, prije nego što su njih dvoje objavili zaruke u rujnu 2003.

Masako, carica Japana

Masako Owada prvi put je susrela Naruhita, prijestolonasljednika Japana na čajanki 1986. godine. Odmah očaran njome, princ je dogovorio da se sastanu nekoliko puta u sljedećih nekoliko tjedana, a njihovo udvaranje nastavilo se sljedećih nekoliko godina.

Carica Masako i car Naruhito imaju kćer
Profimedia 

Međutim, Masako se oklijevala udati,dvaput je odbila prinčevu ponudu, jer bi je to prisililo da odustane od obećavajuće diplomatske karijere u japanskom ministarstvu vanjskih poslova.