Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glumac se godinama bori s opakom bolešću

'Bio sam potpuni idiot i religiozni fanatik'

 Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih glumaca današnjice, Tom Hanks, imao je uzbudljiv život i bogatu karijeru, no malo tko zna da je zbog jedne supruge prešao u pravoslavnu vjeru, da je bio religiozni fanatik i da se godinama bori s podmuklom bolešću koja pogađa sve veći broj ljudi - dijabetesom. Glumac je priznao da ima dijabetes prije nekoliko godina. 'Ja sam dio lijene američke generacije koja je slijepo plesala na zabavi i sad je bolesna', kazao je tada 63-godišnji Tom. 'Bio sam težak. Vidjeli ste me u filmovima i znate kako sam izgledao. Bio sam potpuni idiot'.

 Izvor: Profimedia

Objasnion je kako se pokušavao zdravije hraniti no radio je tek manje promjene. 'Mislio sam da ovo mogu izbjeći ukoliko uklonim pecivo iz cheeseburgera. Ipak, potrebno je malo više od toga. Moj liječnik kaže da se, ako dođem do željene težine, mogu izliječiti od dijabetesa tipa 2', rekao je Tom koji je ostvario nezaboravne uloge u filmovima poput 'Forrest Gump', 'Terminal' i 'Cast Away'. 

Podsjetimo, punog imena Thomas Jeffrey Hanks, rodio se 9. srpnja 1956. u Concordu u Kaliforniji u braku bolničarke Jennet Merlin Frager i kuhara Amosa Hanksa. Nakon što su se roditelji razveli, pripao je ocu i s njim se često selio. 'Imao sam pet godina i nastavio sam živjeti s ocem koji je bio suvlasnik mnogih restorana. Kasnije se još tri puta ženio, dok se moja majka poslije toga dva puta udavala. Zbog njihovih brakova imam izuzetno veliku obitelj i na obiteljskim okupljanjima uvijek nas je mnogo', rekao je glumac. 

 Izvor: Profimedia

Otkrio je da ima talent za glumu kad se nastanio u Aucklandu i upisao u dramsku grupu. U želji da se probije u filmskoj industriji preselio se u New York, gdje je upoznao svoju prvu suprugu, glumicu i producenticu Samanthu Lucy s kojom je dobio dvoje djece, 39-godišnjeg Colina i 35-godišnju Elizabeth. Nakon devet godina zajedničkog života, brak im je došao kraju 1987. godine. 'Za dobar brak najbitnije je da upoznaš osobu koja ti odgovara, a meni to nije odmah pošlo za rukom', komentirao je Tom koji je 1994. dobio Oscara za najboljeg glumca u filmu 'Philadelphia'.

Prvu ulogu u filmu ostvario je 1979. godine u niskobudžetnom hororu 'He Knows You're Alone', a zatim je selio u Los Angeles zbog uloge u pilot-epizodi 'Bosom Buddies'. Serija nije zaživjela, ali su Toma primijetili i počeli mu polako davati uloge, a primijetio ga je i redatelj Ron Howard koji ga je 1984. angažirao na filmu 'Splash'. Osim toga, snimajući neuspjeli pilot upoznao je i svoju drugu suprugu, glumicu Ritu Wilson. Njih dvoje su se vjenčali 1987., a Tom je zbog nje iz katoličke vjere prešao u pravoslavnu.

 Izvor: Profimedia

Kao tinejdžer bio sam religiozni fanatik: katolik, mormon, nazarećanin, a jedno vrijeme čak sam se jako zainteresirao da pređem na  židovsku vjeru. E, onda sam pogledao film 'Odiseja u Svemiru 2011' i postao najglasniji pobunjenik protiv religije. Moja žena je pravoslavna Grkinja i od kada sam s njom, detaljno sam se upoznao s njenom vjerom koja joj je veoma bitna. Odlučio sam se krstiti i mislim da je to bio ispravan izbor. Rita i ja redovno odlazimo u našu grčku crkvu, ali to ne znači kako se ne bih volio otisnuti u svemir. Obožavam obilaziti svemirske centre i planetarijume', otkrio je glumac koji je sa svojom drugom suprugom dobio dva sina, 27-godišnjeg Chestera i 24-godišnjeg Trumana.

Tagovi

Magazin

Royals