Poznatu kuharicu Anu Ugarković šira publika upoznala u kulinarskoj emisiji ‘Kod Ane’, u kojem je postala dio naše svakodnevice, ušla u naše domove, kuhinje, ali i srca.

No, mnogi se pitaju gdje je danas naša najpoznatija kuharica s malih ekrana.

Ana Ugarković vodila je kulinarsku emsisiju kod Ane.
YouTube 

Njezina TV- priča počinje od 2002. u HRT-ovoj emisiji 'Kruške i jabuke', pa 'Život uživo', a zatim je krenuo njen reality gastro-kulinarski show 'Kod Ane'. Autoricu knjige ‘Nešto slatko’, javnost je prije nekoliko godina zaintrigirali napisi o njezinoj depresiji.

'Prošla godina bila je dosta loša, ali mislim da je to normalno i kada nešto nije dobro u životu, to se mora mijenjati. To mi se nije dogodilo prvi put, imam te amplitude; kada sam jako zadovoljna i onda kada nisam. Tako mi je već bilo, nekako se ponavlja svakih sedam do deset godina. A smatram i da nije do­bro ni kad je uvijek sve super jer tada čovjek upadne u neku rutinu. Ipak, nije ništa bilo tako dramatično kako se moglo iščitati iz nekih napisa.

Ana Ugarković nastupala je ju emisiji 'Ples sa zvijezdama'.
Boris Ščitar/Pixsell 

Na pitanje što je bio okidač, odgovorila je: 'Nije bilo ništa posebno. Samo se nakupilo puno stvari…'

Omiljena  TV kuharica odjednom je okrenula novu stranicu i nakon godina maštanja napokon preselila u Istru i preuredila staru štalu u mjesto boravljenja, kuhanja i druženja. 

Ana u Istri sama uzgaja dio hrane koju kuha te povremenno drži gastro-radionice.

Inače, poznata kuharica i dalje je u vezi s sportašem Igorom Jelićem, zaljubljenikom u alpinizam i ronjenje. Kada je objavljena vijest da kulinarska zvijezda ljubi naočitog sportaša, upućeni su otkrili da su se upoznali na jednoj večeri i da ju je Igor šarmirao smislom za humor i pustolovnim duhom.

Podsjetimo, o svojoj ljubavi nije javno govorila, ali jest o borbi protiv depresije u showu ‘Osmi kat’ 2012., kad je istaknula da je u emisiju došla na nagovor Igora koji je i sâm bolovao od depresije i smatrao da će njezina priča pomoći drugima.

Ana Ugarković i Igor Jelić u šetnji zagrebačkom špicom.
Rober Gašpert 

'I meni i njemu to je pozitivno iskustvo. Puno smo radili na sebi, pročistili se. Sad smo manje podložni vanjskim utjecajima. Prihva­tila sam sebe, malo me toga može uzdrmati kao prije. Treba se boriti, nije lako. Kod mene je taj proces trajao nekoliko godina, ali isplatio se', poručila je tada Ana.