Glumac Pierce Brosnan nedavno je na svom Instagram profilu objavio fotografiju sa suprugom Keely Shaye Smith koja mu je bila potpora u najtežem razdoblju života.

Naime, glumac prije nego što je oženio novinarku, bio je u braku s kolegicom Casandrom Harris. Zanimljivo je da se Brosnan na prvu baš i nije svidio Harris što je ona rekla u jednom intervjuu.

Pierce Brosnan i Cassandra Harris bili su u braku 11 godina
Profimedia 

Par se upoznao zahvaljujući Cassandrinom posinku i uskoro se ona razvela od svog supruga, filmskog producenta Dermota Harrisa. Pierce se oženio njome 1980. i posvojio njezinog sina Christophera i kćer Charlotte.

Tri godine nakon vjenčanja dobili su i zajedničko dijete, sina Seana. No njihovu veliku sreću je prekinula Cassandrina teška bolest. Glumici je dijagnosticiran rak jajnika, a Brosnan se nije odvajao od nje dok je prolazila niz kemoterapija, osam operacija i brojne načine alternativnog liječenja.

Cassandra Harris i Pierce Brosnan vjenčali su se 1980.
Profimedia 

No Cassandri ništa od toga nije pomoglo i preminula je 28. prosinca 1991. u 43. godini. 'U svemu tome postoji nevjerojatna okrutnost, gubitak osobe s kojom si dijelio sve. To je bio prvi put u životu da sam doživio tugu i preplavljujuće je', rekao je svojedobno Pierce.

Otkriveno je i kako su izgledali zadnji trenuci Piercea i Cassandre. U Centar za liječenje raka u Los Angelesu doveo je svećenika koji je počeo molitvu, ali uskoro nije mogao izgovarati riječi. 

'Glumac sam, a ne mogu ni ove riječi izgovoriti kako treba', rekao je Brosnan supruzi. Ona mu je šapnula u uho. 'Uvijek glumac', bile su njezine posljednje riječi. Umrla je dan nakon njihove 11. godišnjice braka.

Nije gubitak velike ljubavi jedina tragedija koju je Pierce doživio. Izgubio je 28. lipnja 2013. kćer Charlotte koja je baš kao i njezina majka imala rak jajnika.

Cassandra Harris i Pierce Brosnan dobili su sina Seana
Profimedia 

Pierce se pokojne kćeri na njenu godišnjicu smrti i rođendane. 'Evo te gledam, mala', napisao je jednom na Instagramu.

Podsjetimo, Brosnan i njegova druga supruga Shaye Smith su se sreli 1994. u kafiću u Meksiku i zaljubio se u nju i pomogla mu je da prebrodi bolno razdoblje te ga izvukla iz depresije, kako je sam često govorio. Brosnan za suprugu ima nadimak i naziva ju 'svojom djevojkom' dok priča o njoj.

Pierce Brosnan i Keely Shaye Smith u braku su od 2001. godine
Profimedia 

Glumac, koji je četiri puta utjelovio tajnog agenta Jamesa Bonda, često brani Keely od ružnih napada zbog njenog izgleda. Dio javnosti je komentirao što je dobila na težini i nije bila vitka kao na početku svoje veze s Pierceom. On je uvijek čvrsto stajao uz nju i govorio koliko ju cijeni.

Naglašavao je da njemu nikad nije trebao supermodel nego prava žena s kojom će imati zdrav odnos s puno ljubavi i razumijevanja. Snimao je s brojnim ljepoticama, a njegova supruga nije imala razloga osjećati se ugroženom jer ga druge nisu zanimale.

Keely Shaye Smith i Pierce Brosnan
Instagram 

'Volim njezinu vitalnost, njezinu strast. Kada me Keely pogleda, uvijek me iznova obara s nogu i osjećam klecanje u koljenima', objasnio je Pierce i oduševio žene diljem svijeta.

Više fotografija Piercea i supruge Keely pogledajte u galeriji.

Profimedia Keely Shaye Smith i Pierce Brosnan vjenčali su se 2001. godine