Da je živ, naš legendarni pjevač Oliver Dragojević danas bi proslavio 76. rođendan. Rođen je u Splitu kao peto i najmlađe dijete Mate i Kate. Ime je dobio po literarnom junaku Oliveru Twistu. Svoje tri starije sestre, Gloriju, Mariju i Tatjanu nije upoznao jer su umrle prije njegovog rođenja.

'Ja sam zadnji od obitelji Dragojević. Imao sam tri sestre koje su umrle. Sestra, koja je imala pet godina, umrla je u El Shattu u Africi u izbjegličkom kampu za vrijeme Drugog svjetskog rata. Umrla je od salmonele. Bila je u engleskoj bolnici, ali u to je vrijeme salmonela bila vrlo opasna. To je za majku bilo jako teško razdoblje. Tada je tata odigrao glavnu ulogu. Onda smo na svijet došli brat i ja', rekao je jednom prilikom.

Oliver Dragojević preminuo je 2018.
promo 

Druge dvije sestre umrle su u Vela Luci odmah nakon poroda. Prve godine sa starijim bratom Aljošom proveo je u Vela Luci, a obitelj se preselila u Split kad je Oliverov otac dobio posao u Lučkoj kapetaniji.

Sa suprugom Vesnom dobio je tri sina, Dinu, Damira i Davora. U rujnu 2017. Oliveru je dijagnosticiran tumor na plućima, a odmah je krenuo na kemoterapije. Mjesec dana kasnije obratio se javnosti izjavom da je dobro i da mu treba mira i privatnosti u trenucima kada se bori s bolesti. Preminuo je 29. srpnja 2018. u splitskoj bolnici, u kojoj je proveo posljednjih mjesec dana svog života.

Oliver Dragojević
Miranda Cikotic/PIXSELL 

Izvjesno je i da pet godina nakon njegove smrti, baš nitko nije zaboravio na Olivera i njegovu veliku glazbenu ostavštinu. Mnogi se ovih dana prisjećaju i brojnih detalja koji se tiču glazbenikovog života. Tko god da ga je poznavao, složit će se da je Oliver bio veliki umjetnik i skroman čovjek koji je o privatnom životu rijetko govorio.

Njegov zaštitni znak kroz cijelu karijeru bile su velike dioptrijske naočale, no rijetki znaju da Oliver zapravo nije imao dioptriju, a to je otkrio novinarki Antoniji Mandić u emisiji 'Studio 45' prije desetak godina. Naime, pjevač je još davno skinuo dioptriju u jednoj Klinici, a naočale je nastavio nositi sve do smrti jer su bile dijelom njegovog imidža, te je smatrao da s njima izgleda bolje i mlađe.

Fotografije obitelji legendarnog pjevača pogledajte u galeriji.

Story arhiva Vesna Dragojević i Oliver Dragojević su bili 44 godine u braku i dobili tri sina