Ususret ovogodišnjem Izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije - Dora 2024., Hrvatska radiotelevizija (HRT) otkriva tko će je ove godine voditi. To su HRT-ov voditelj i dugogodišnji član tima Dora i komentator Eurosonga Duško Ćurlić, voditeljica emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' Maja Ciglenečki te novinarka i voditeljica emisije 'Art à la carte' Anja Cerar.

Bez obzira na veteransko iskustvo mnogih vođenja Dore Duško ističe da je za njega to uvijek i ponovno novi izazov.

'Velika je to produkcija, mnogo detalja koji čine onu sliku koja na kraju ode prema našim gledateljima i jednostavno je izazov biti dio toga i dati dio sebe i svoga posla u čitavu priču', rekao je Duško za HRT.

Duško Ćurlić je u sretnom braku a Adelom Ćurlić i imaju dvije kćeri
Story 

Na pitanje ima li tremu bez obzira na dogogodišnji voditeljski televizijski staž Duško otkriva: 'Uvijek imam tremu jer onoga trena kad je ne budem imao možda bolje raditi nešto drugo. Trema je za mene odgovornost, prema gledateljima, ekipi i na koncu sebi samom. Trema je dobra stvar koji ti daje onaj motiv više.'

'Uskoro kreću prve 'grublje' verzije scenarija, a nakon toga ide ono brušenje koje će u onom zadnjem tjednu pred Doru ići na ono fini rez kojim ćemo izaći kao voditelji pred gledatelje', ispričao je Duško te dodao da ga veseli suradnja s kolegicama Majom i Anjom.

'Znaju da sam štreberski tip koji se voli dobro pripremiti, a radi se o dvije zaista talentirane osobe s kojima će vjerujem biti gušt izaći na scenu i voditi ovogodišnju Doru', dodao je.

Maja Ciglenečki ističe da joj je iznimno drago što je pozvana da bude dio voditeljskog tima ovogodišnje Dore, koja će se održati u Zagrebu.

Tko su voditelji Dore 2024?
Dražen Kokorić 

'Godinama sam sudjelovala u projektu kao prezenter ocjena zagrebačkog žirija i s Prisavlja pratila cijeli tijek prošlogodišnjih natjecanja. Jako se veselim novoj perspektivi - onoj s pozornice, kao i suradnji s Anjom i Duškom', ispričala nam je Maja.

Anju Cerar gledatelji najviše poznaju kroz teme iz kulture koje kao urednica i voditeljica obrađuje u emisiji Art à la carte , samim time Dora je za nju sasvim novo i izazovno iskustvo.

'Dora je živopisna manifestacija, popkulturni fenomen koji pratim oduvijek i sudjelovati u njoj na ovaj način nadrealan je osjećaj! Sam format je prilično drugačiji od emisije Art à la carte kojom se svakodnevno bavim, ali biti dio eurovizijske eksplozije žanrova jedinstvena je i zabavna prilika. Već su pripreme odlično iskustvo, pogotovo uz sjajnu Maju i zaštitno lice i glas Dore, Duška', prvi su dojmovi koje je podijelila Anja.

Urednik i voditelj projekta Dore Tomislav Štengl ističe da će predstojeća Dora, što se voditelja tiče, biti spoj mladosti i iskustva.

'Duško i ja smo već uigrani tim, prvi puta smo surađivali još dok smo bili 'mladi', bio je to Porin u Opatiji 1995. godine, a potom u emisiji Pravo vrijeme u kojoj smo pekli zanat za sve projekte koji smo radili tijekom zadnjih par desetljeća. Veseli me što ove godine imamo i dvije voditeljice koje će svojom mladošću i šarmom unijeti veselje na pozornicu Dore 2024.', dodao je Štengl.