Glazbena diva Zdenka Kovačiček u ekskluzivnim editorijalom u našem časopisu, nedavno je proslavila 80. rođendan. Progovorila je o svojim usponima i padovima, životu te svemu što je danas čini tako živahnom.

'Nemam slobodne sekunde i ne znam što znači ništa ne raditi. Stalno smišljam novu pjesmu, suradnju, tražim nove tekstove, čuvam ih, sortiram, čitam... Posljednjih mjeseci imala sam nekih zdravstvenih problema i morala sam se odmarati jer je to najbolji način za izlječenje i oporavak organizma', priznala je Zdenka.

Zdenka Kovačiček na predstavljanju albuma Zvonimira Radišića
Bojan Zibar 

A nedavno je otkrila kako njezino zdravstveno stanje nije najbolje, ali i da se njezina kći Tina nedavno razvela od street umjetnika Borisa Bareta.

'Tako, tako… Nisam baš najbolje, ali evo ide mi zdravstveno stanje na bolje. Nakupilo se tu dosta stvari i stresa, čak mi se i kći razvela ove godine. Na zdravlje utječe i prehrana, kako se živi, kreće li se...', otkrila je pjevačica u intervjuu za Večernji list.

Njezina kćer Tina Kovačiček, jedinica naše glazbene dive, prije tri godine rodila je sina Maksa Domagoja.

'Imam i dvogodišnjeg unuka koji je toliko slatko stvorenje i voljela bih doživjeti da krene u školu. A to je uskoro, za nekoliko godina, brzo to dođe. Voljela bih doživjeti i kada će biti tinejdžer, student. To su moje želje, a vidjet ćemo što će sudbina donijeti', rekla je ekskluzivno za novi broj magazina Story.

Inače, njezina kći Tina je po zanimanju novinarka i nagovorila ju je da piše autobiografiju, a Zdenka trenutno razmišlja i o snimanju dokumentarca o svom životu.

Podsjetimo, Zdenka je bila u braku s Rudyjem Kamperskym, za kojeg se udala kada je imala 20 godina.

Zdenka Kovačiček i njezina pjesma Frka su ostvarile milijunske preglede na Youtubeu
Story 

Rudy je bio iz umjetničke obitelji, a on je bio basist i šef njihovog benda. Nije želio veću karijeru od te. Zdenka je tada potpisala muzički ugovor s čovjekom koji je imao studio, a kasnije je stvorio Boney M. Plan je bio da od Zdenke napravi veliko ime u Europi te je Zdenka proglašena i za jednu od tri najbolje pjevačice u Njemačkoj.

Zajednički nazivnik Zdenke Kovačiček i Boney M bio je Frank Farian. Ona je tada bila na životnoj prekretnici i svi planovi su pali u vodu. Bez Rudyja se nije snalazila jer nije imala hrabrosti da sama sebe gura i potpisuje ugovore. Bojala se ljudi koji bi ju mogli iskoristiti i nije bila spremna na takav rizik. Vratila se mami i tati jer joj se brak raspadao.

Zdenka Kovacicek htjela je studirati Akademiju dramskih umjetnosti
Robert Gašpert 

Bez obzira na to što im je brak završio, Rudy i Zdenka su održavali odnos još 15 godina. 'Sve što se podgrijava, nije dobro', rekla je Zdenka u intervjuu za Večernji.