Zbog tajnovitosti kojom je obavijena iznenadna abdominalna operacija Kate Middleton javnost se pita što se točno događa s princezom od Walesa. Činjenica da je Kate zahtijevala da se razlog operacije drži u tajnosti samo je dolila ulje na vatru.

Podsjetimo, 17. siječnja svijet je iznenadila informacija da je Kate dan ranije hospitalizirana zbog operacije.Kako je pisao magazin People, što se događa nisu znali čak ni neki članovi kraljevske obitelji, ali i princezini bliski prijatelji.

'U širem krugu prijatelja nije bilo nikakvih indikacija da nešto nije u redu pa je ta dobro čuvana vijest o Kateinom stanju bila iznenađenje za sve, čak i onima koji su jako bliski kraljevskoj obitelji', pisao je People.

To zvuči čudno jer je Palača u svom priopćenju navela da je procedura bila planirana. Stoga se postavlja pitanje kako je bila planirana kad je iznenadila toliko Kate blish ljudi.

Operacija je uspješno prošla, a očekuje se da će se Kate svojim dužnostima vratiti nakon Uskrsa.

Kate se još uvijek oporavlja u bolnici, a zanimljivo je da se 26. siječnja u bolnicu prijavio kralj Charles, koji je pak podvrgnut operaciji prostate. On razloge svoje operacije nije htio skrivati.

Kate Middleton nosi žuto
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

'Bilo je razumno biti otvoren oko toga, inače bi ljudi pomišljali na najgore. Baš kao što pomišljaju u Kateinom slučaju', pisao je People.

Razlog zbog kojeg je Kate tako zatvorena kad je u pitanju njeno zdravstveno stanje je jednostavan, a pisao je i u njenom priopćenju.

'Nada se da će javnost shvatiti njenu želju da zadrži normalnost za svoju djecu te želi da njeni osobni medicinski podaci ostanu privatni', poručeno je.

S obzirom na to da priopćenje nije otkrilo ništa o njenom zdravstvenom stanju, glasine su počele kolati. Mnogi ističu da bi bilo puno bolje da je jasno rekla što se događa, s obzirom na činjenicu da je jedna od najistaknutijih članova kraljevske obitelji.

Omiljeni smoothie Kate Middleton
James Manning / PA Images / Profimedia 

Moderna britanska monarhija desetlljećima ima kompliciran odnos s medijima, koje je kraljevska obitelj optuživala za narušavanje privatnosti, dok je istodobno drugim medijima sama dostavljala povjerljive informacije. Zanimljivo je i da su Kate i Charles isti dan objavili novosti o svom zdravstvenom stanju, što se ranije nije događalo.

'Ono što je Charles napravio slično je onom što rade poznate osobe kad govore o privatnim temama, žele podići svijest o tome', rekao je autor knjige o njemu.

Kad otvoreno govore i privatnim stvarima, članovi kraljevske obitelji kontroliraju narativ. To je ono što je Kate propustila napraviti i sad joj se događa to što se događa.

Profimedia Obitelj princa Williama i Kate Middleton