'Mi smo još uvijek mladi izvođači, novi izvođači, imamo tek drugi album i ovo je stvarno jako velika stvar za nas. Ja se nadam da to nekako ljudi bar približno pokušavaju shvatiti', ispričao je Matija Cvek (30) za InMagazin. Ovih je dana oduševio publiku na Gripama u Splitu. 

Matija Cvek o karijeri i privatnom životu
Robert Gašpert 

Ivan Huljić našalio se kako mu je Cvek rekao da mora reći da je to bio najbolji koncert na kojem je bio. 

'Stvarno su fenomenalni i guštao sam', komentirao je Ivan. Matiji se na bini pridružila Lorena Bućan, koja je tu večer umjesto Jelene Rozge otpjevala hit 'Zar je ljubav spala na to?'. Cvek je za nju imao samo riječi hvale. 

Jelena Rozga i Matija Cvek na dodjeli nagrada Cesarica
Robert Gašpert 

'Mislim da je jedna od najboljih vokala u Hrvatskoj. Ja čekam ustvari da ona mene pozove na Gripe', rekao je Matija. Za kraj koncerta je otpjevao pjesmu 'Ključ života' Olivera Dragojevića koju je posvetio svojoj partnerici Miriam Cikron, s kojom očekuje bebu.

Matija Cvek ubrzo će postati otac, za dolazak kćeri je sve spremno
Story Press 

'To mi trenutačno jako puno znači i trenutno nisam mogao ni zamisliti da prođe ovaj koncert, a da ne otpjevam tu pjesmu na kraju. Nitko nikad nije spreman. To jednostavno prirodno mora doći, samo ljubav. Jedva čekam, sve je spremno', kaže. Uskoro im stiže djevojčica, a Matija je dodao je da je romantičan kao i u svojim hitovima.

'Mislim da jesam. Ne bih ja mogao ni pisati takve pjesme da nisam emotivac i sigurno je to nešto što je dio moje osobnosti, a sad da li to previše izražavam na van, možda i ne (smijeh)', priča. Inače, o Miriam se malo zna. Navodno su u vezi više od godinu dana, a Miriam je koautorica ilustracije za njegov posljednji album. Ono što se o njoj zna jest da je završila Prehrambeno-biotehnološki fakultet.

Više fotografija Miriam i Matije pogledajte u galeriji: 

Story Press Matija Cvek s djevojkom Miriam Cikron