Princeza od Walesa nije mogla ne obilježiti Međunarodni dan žena. Tim je povodom na službenim profilima nje i princa od Walesa objavljen niz fotografija, koje su samo dale novi zamah glasinama da nakon operacije njeno stanje nije dobro.

Kate, koja se oporavlja od operacije kojoj je podvrgnuta u siječnju, može se vidjeti na fotografijama s nizom inspirativnih žena, no zanimljivo je da su to sve stare fotografije snimljene prije njene operacije. Kako je najavljeno ranije, Princezu nećemo vidjeti do iza Uskrsa, odnosno kraja ovog mjeseca.

Ipak, ovo je prvi put da su fotografije princeze podijeljene na službenim kanalima od 31. prosinca. Tada je na službenim kanalima kraljevskog para napravljen fotopregled događaja kojima su ona i William prisustvovali prošlog prosinca.

Među fotografijama koje je Kate sad podijelila nalazi se i ona njezinog susreta sa Sarah Goldson, koja trenira dječake i djevojčice za Wimbledon. Tu je i njezina snimka s Biancom Sakol, suosnivačicom banke za bebe Sebby's Corner, koju je posjetila u studenom, te još jedna s dr. Gubby Ayidom, izvršnom direktoricom dječje bolnice Evelina London.

Tu je i slika Kate i Williama dok razgovaraju s profesoricom Uzom Iwobijem, osnivačicom Race Council Cymru, koju su upoznali na putovanju u Cardiff u listopadu.

'Sretan Međunarodni dan žena! Slavimo utjecaj nevjerojatnih žena danas, i svaki dan. Ovo su samo neke od briljantnih žena koje su nas inspirirale u proteklih 12 mjeseci', stoji u statusu koji prati fotografije.

Kate Middleton
I-Images / Zuma Press / Profimedia 

Podsjetimo, Kate je provela gotovo dva tjedna u The London Clinic u Maryleboneu nakon što je bila podvrgnuta 'planiranoj abdominalnoj operaciji' 16. siječnja. Iz bolnice otpuštena je 29. siječnja. Kate nije sudjelovala ni u jednom službenom kraljevskom angažmanu od Božića, sve do ovog ponedjeljka kad je snimljena u automobilu sa svojom majkom Carole.

Nakon što je prethodno rekla da nema novosti o njezinom zdravstvenom stanju, Kensingtonska palača prošlog je tjedna priopćila da se Kate 'i dalje dobro oporavlja' nakon što se princ William povukao s komemoracije u dvorcu Windsor iz 'osobnih razloga'.

Zbog ovih fotografija  svi misle da je stanje Kate Middleton puno gore od onog što želi da se zna
Instagram 

Palača se oglasila nakon što su se internetom proširile teorije o njezinu zdravlju: 'Bili smo doista jasni od početka da nećemo davati komentare o zdravlju princeze od Walesa i te ćemo objavljivati samo značajna ažuriranja. Očito, vidjeli smo da na društvenim medijima vlada ludilo, no to neće promijeniti našu strategiju. Bilo je mnogo toga na društvenim mrežama, ali princeza ima pravo na privatnost i traži od javnosti da to poštuje.

Sve što je palača dosad objavila jest da Kateino stanje nije 'kancerogeno'.

Kako je Kate izgledala prije operacije pogledajte u galeriji:

Instagram Kate Middleton prije operacije