Nakon brojnih teorija i nagađanja o stanju Kate Middleton, princeza je napokon progovorila i otkrila da boluje od opake bolesti. Naime, priznala je da ima rak te se nada brzom oporavku.

Kate Middleton u siječnju je primljena u londonsku bolnicu na planiranu operaciju abdomena, nakon čega se vratila kući u Windsor kako bi nastavila s oporavkom. Liječnici su, međutim, otkrili rak nakon operacije. Palača nije objavila o kojem je tipu raka riječ ni u kojoj je fazi te su zamolili sve da se suzdrže od nagađanja.

U video poruci objavljenoj na društvenim mrežama Kate je otkrila da joj je dijagnoza 'stigla kao veliki šok' ali da je sada u 'ranoj fazi preventivne kemoterapije'. Prije nego što joj je dijagnosticiran rak, imala je i druge bolesti.

Ožiljak od 8 centimetara na glavi

kate middleton
Photoshot / Avalon / Profimedia 

Kate ima ožiljak od 8 cm na lijevoj strani glave iz vremena kad je bila dijete. Prvi put je uočen 2011. tijekom njenog prvog samostalnog kraljevskog angažmana. U službenom priopćenju palača je naglasila da je 'ožiljak povezan s operacijom u djetinjstvu', ali da su detalji operacije privatna stvar.

Kraljevski izvori potvrdili su da se radi o 'vrlo ozbiljnoj operaciji', ali su odbili daljnje komentare. Međutim, kirurzi su u to vrijeme rekli da je malo vjerojatno da je ožiljak rezultat tumora i da je možda uzrokovan uklanjanjem madeža, piše Stil.

Jutarnja mučnina

kate middleton
Ian Jones / Allpix Press / Profimedia 

Princeza je 2013. godine bila tri dana u bolnici zbog teških jutarnjih mučnina dok je bila trudna s Georgeom. Primljena je u privatnu bolnicu u kojoj se kraljevska obitelj liječi više od stoljeća.

Dok je bila trudna s Charlotte i Louisom, često je povraćala, a kasnije je izjavila da se borila protiv simptoma meditacijom i tehnikama dubokog disanja.

Zbog tog je stanja drugu i treću trudnoću objavila i prije 12. tjedna, koji se smatra svojevrsnim izlaskom iz najkritičnije faze trudnoće.

To stanje može dovesti do ozbiljne dehidracije i izlaže i majku i bebu riziku od uskraćivanja esencijalnih hranjivih tvari. Oboljeli mogu povraćati i do 30 puta dnevno, s opasnim posljedicama.

Abdominalna kirurgija

Kate Middleton
richard gillard / Backgrid UK / Profimedia 

Princeza je u siječnju podvrgnuta operaciji abdomena te je provela dva tjedna u bolnici. ate je primljena u londonsku kliniku u Maryleboneu i vratila se kući u Windsor kako bi nastavila svoj oporavak uz podršku svoje obitelji. U to se vrijeme smatralo da njezino stanje nije kancerogeno, ali nisu dani nikakvi drugi detalji o operaciji. Najavljivalo se da će oporavak trajati dva do tri mjeseca.

Njezina odsutnost iz javnosti potaknula je buru na društvenim mrežama i brojne neutemeljene teorije zavjere. Navodno je barem jedan član osoblja londonske klinike pokušao pristupiti njezinoj medicinskoj dokumentaciji. Troje radnika je suspendirano dok traje istraga u bolnici.

Dijagnoza raka

kate middleton
YouTube 

Kate je jučer otkrila da je u 'ranoj fazi' liječenja neodređenog oblika raka. Nijedan test prije operacije potvrdio prisutnost zloćudne bolesti, no testovi nakon nje pokazali su suprotno. Dodala je da joj je njezin medicinski tim savjetovao da se podvrgne preventivnoj kemoterapiji.

'Ovo je, naravno, došlo kao veliki šok, a William i ja činili smo sve što možemo da to obradimo i zadržimo u tajnosti za dobro naše obitelji', dodala je.

Kate je također odala počast drugima čije je živote utjecao rak.

Svima koji se suočavaju s ovom bolešću, u bilo kojem obliku, nemojte gubiti vjeru ni nadu. Niste sami', poručila je.

Kako se Kate mijenjala kroz godine pogledajte u galeriji:

Profimedia Modne kombinacije Kate Middleton na karipskom putovanju