Mnoge holivudske zvijezde mogu se pohvaliti da su ili članovi Mense ili ostvarili prilično zapanjujuće rezultate na njihovim testovima. No imamo i mi svoje 'konje za utrku' koji su se posvetili svom intelektu i visokom obrazovanju. Donosimo vam popis naših poznatih koji su bili uporni i nisu prepuštali stvar slučaju, pa su završili dva ili više fakulteta, u slučaju da im umjetnička karijera krene po zlu.

1. Vlatka Pokos

Vlatka Pokos
Instagram 

Bivša HRT-ova voditeljica, Vlatka Pokos, od 2012. do 2015. godine polazila je Sveučilište VERN u Zagrebu (smjer turistički menadžment), a tri godine studija završila je s odličnom ocjenom. Govori četiri strana jezika, engleski, talijanski, njemački i francuski. Vlatka je diplomirala i na studiju oglašavanja i marketinških komunikacija na koledžu Sheridan u Torontu.

2. Neda Ukraden

Neda Ukraden
Instagram 

Neda je također završila dva fakulteta, Pravni fakultet u Sarajevu i Filozofski fakultet - odsjek engleski jezik i književnost. Uvijek napominje kako je ponosna na fakultetsko obrazovanje, ali da joj je karijera pjevačice dosta odmogla u studiranju.

3. Tatjana Jurić

Tatjana Jurić dobila tortu u obliku srca
Instagram 

Televizijska i radijska voditeljica, Tatjana Jurić, pohađala je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Magistrirala je 2012. godine na temu 'Tržišna prepoznatljivost komercijalnih TV medija posredstvom izgradnje personalnih brendova'. 2013. godine je na Visokoj školi za komunikacije upisala komunikacijski menadžment.

4. Goran Bogdan

Goran Bogdan krije privatni život
Dražen Kokorić 

Goran Bogdan je osnovnu i srednju školu pohađao u Širokom Brijegu. Nakon srednje škole, u Zagrebu je diplomirao na Ekonomskom fakultetu, a usporedno je upisao i prometni fakultet na kojem je završio tri godine. Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu upisao je 2005. godine i diplomirao 2012. godine.

5. Doris Pinčić Guberović

Doris Pinčić Guberović
Robert Gašpert 

Doris je jedna od onih javnih osoba koje se mogu pohvaliti visokim obrazovanjem i čak dvije diplome. Tv voditeljica i glumica je u svibnju prošle godine diplomirala na Visokoj školi za komunikacijski menadžment, gdje je pohađala studij upravljanja odnosa s javnošću. Diplomski rad obranila je u listopadu 2021. godine, a nekoliko mjeseci kasnije je na svečanoj promociji preuzela svoju diplomu i usput održala i govor. Doris je ranije diplomirala na Akademiji glume i lutkarstva u Osijeku. Osnovnu i srednju školu završila je u Zadru, gdje je rođena i odrasla.

6. Natali Dizdar

Natali Dizdar na početku glazbene karijere
Dražen Kokorić 

Glazbenica Natali Dizdar se može pohvaliti diplomom Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Diplomirala je i socijalnu pedagogiju, a nakon toga je završila edukaciju za Gestalt psihoterapeuta.

7. Ana Gruica Uglešić

Ana Gruica
Instagram 

Ana je završila Osnovnu školu Trstenik, a nakon toga srednju školu za turističkog tehničara. Nakon osnovne i srednje škole odlučila je upisati Akademiju dramskih umjetnosti u Splitu. Kada je diplomirala na Akademiji, ubrzo je upisala Kineziološki fakultet, smjer rekreacija i fitness i danas se može pohvaliti kako ima dvije diplome.

8. Antonija Blaće

Antonia Blaće
privatna arhiva 

Jedno od najsimpatičnijih tv lica, Antonija Blaće, završila je Grafički fakultet u Zagrebu te je diplomirana inženjerka grafičke tehnologije. Također, završila je i Londonsku školu za odnose s javnošću, a ima i položen tečaj za turističkoga pratitelja.

9. Mario Ančić

Tko je najobrazovaniji na hrvatskoj estradi?
Story 

Nekadašnji tenisač može se pohvaliti bogatim obrazovanjem. Pravni fakultet u Splitu završio je 2008. godine, a nakon toga je nastavio školovanje na postdiplomskom studiju prava na prestižnom Sveučilištu Columbia. Titulu doktora prava stekao je 2015. godine.

10. Gordan Kožulj

Gordan Kožulj se bavi poslovnim savjetovanjem
YouTube 

Gordan Kožulj je još jedan sportaš s diplomom iz inozemstva. Na Berkeley sveučilištu u Kaliforniji diplomirao je političku ekonomiju, a na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu završio je poslijediplomski specijalistički studij ‘Poslovno upravljanje – MBA’ stoji na stranicama HAŠK Mladost.