Bivša hrvatska atletičarka Blanka Vlašić (40) u studenom 2022. postala je majka. Dječak Mondo stigao je na njezin 39. rođendan, a otada se dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis posvetila projektima umjerenima na uključivanje djece u sport. U programu doktora Ranka Rajovića prepoznala je svoje početke.

Blanka Vlašić odvela sina Monda na stadion Park mladeži
Instagram 

'Mi smo i započeli trening kroz igru, zato je meni to bilo zanimljivo, uvijek je bilo izazova, natjecanja, priča, igara... Ni u jednom trenutku kao dijete nisam osjećala da je sport meni obaveza, uvijek je to bila igra. Doktor Ranko Rajović promiče kroz svoj NTC program učenje kroz igru, učenje kroz sportsku aktivnost i to je nešto što smatram da je sjajno i nije trebalo puno da nađemo zajedničkih točaka', rekla je Blanka u prilogu koji je prikazan u sklopu emisije 'Nedjeljom u 2'. 

U sportskoj je mirovini već nekoliko godina, a sad s doktorom Rajovićem ima konkretne planove za boljitak djece. Riječ je o otvaranju sportskog NTC kampa u Lici. 

Blanka Vlašić
HRT Screenshot 

'To je sportski kamp za djecu od 7 do 14 godina koji će biti rađen na NTC principu i ja ću u to biti uključena, provodit ću sportski dio programa', istaknula je s velikim osmijehom na licu. Blanka na društvenim mrežama redovito dijeli detalje iz svog privatnog života. Sa suprugom, sportskim novinarom Rubenom Van Guchtom (36) uživa u roditeljstvu. 

Inače, NTC program nastao je kao plod želje da se djeci omogući ostvarenje osobnih potencijala, ali i kao potreba da se prevladaju sve prisutnije poteškoće kao što su poremećaj govora, čitanja i pisanja.

Više fotografija Blanke, supruga i sina pogledajte u galeriji: 

Instagram Bivša hrvatska atletičarka uživa u majčinstvu i često dijeli fotografije iz svakodnevice.