Modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je danas u 84. godini nakon duge bolesti.Vijest o smrti objavljena je na njegovom Instagram profilu. Rođen je 1940. u Firenci. Otac mu je radio u rudniku i ubijen je tijekom Drugog svjetskog rata, a majka je bila krojačica i ona je imala veliki utjecaj na život Roberta i njegove sestre.

Roberto Cavalli i Sandra Nilsson
Profimedia 

Sa 17 godina je upisao Akademiju umjetnosti i dvoumio se hoće li slijediti djedove stope i postati slikar ili arhitekt, što ga je tada privlačilo. Na kraju se zaljubio u modu i 1970-ih otvorio modnu kuću koja je nosila njegovo ime i prezime. Procjenjuje se da je carstvo koje je izgradio vrijedno 500 milijuna dolara. 

Život mu je obilježila ljubav s 45 godina mlađom Sandrom Nilsson. Unatoč velikoj razlici u godinama, uvijek su isticali da su veliki oslonac jedno drugome i da uživaju u ljubavi. Hirove i želje svoje ljubavnice uvijek je ispunjavao i nikada na njoj nije štedio. Prošle godine su dobili sina. Sandri je to bilo prvo dijete, a Robertu šesto. Dali su mu ime Giorgio po Robertovu ocu. 

'Beba, koja je rođena prije tjedan dana u Firenci je divna i bilo je stvarno emotivno vidjeti ga odmah nakon što se rodio. Ime mu je Giorgio, kao i njegovom djedu, mom ocu kojeg su nacisti strijeljali kad sam imao četiri godine', izjavio je Roberto za magazin Novella 2000. Ta je vijest šokirala mnoge jer je Roberto od Sandre stariji 45 godina.

Roberto Cavalli i Sandra Nilsson
Profimedia 

Skupa su od 2008., kada je Sandra imala 23 godine. Posljednjih godina se brinula o njemu po cijeli dan, s obzirom na to da je Roberto imao ozbiljnih zdravstvenih problema. 

Pričalo se i kako mu Sandra mijenja pelene i da je on s njom samo kako bi ga njegovala. Kako piše Daily Mail, dizajner je iz zahvalnosti kupio partnerici privatni otok u njezinoj rodnoj zemlji, Švedskoj, na kojem se nalazi luksuzna vila s četiri spavaće sobe, bazenom, terenom za golf... Košta oko tri milijuna eura. 

Sandra je upoznala Cavallija kad je bila manekenka i odmah ga je očarala. Godinama joj je kupovao poklone i vodio ju sa sobom, ali javnost nije vjerovala da su skupa jer je bila ogromna razlika u godinama. Ipak, godine su prolazile, a njihova je ljubav samo rasla. Sanda je s Robertom provela 15 godina. 

Više fotografija Roberta i Sandre pogledajte u galeriji: 

Profimedia Roberto Cavalli i Sandra Nilsson