Kraljevska obitelj ima brojne tajne, no o jednoj je princ William i sam progovorio. Princ i princeza od Walesa su 29. travnja proslavili 13. godišnjicu braka, a tajna koju je William čuvao čak i od Kate Middleton starija je čak i od toga.

Kraljevski stručnjak Robert Hardman opisuje objavu kraljevskih zaruka kao početak višemjesečnog iščekivanja.

'Kad kraljevski par objavi da se zaručio, sve nas intrigira, od dizajna vjenčanice, do toga tko će biti djeveruša i kum do toga gdje ćemo moći gledati vjenčanje. Ljudi vole uljepšati taj dan uličnim zabavama i sličnim stvarima, tako da postoji ogroman interes od samog početka', rekao je.

William je Kate Middleton zaprosio majčinim prstenom.jpg
Profimedia 

Princ William i Kate Middleton izazvali su veliku pomutnju kada su u studenom 2010. objavili svoje zaruke.

U intervjuu s ITV-ovim voditeljem Tomom Bradbyjem, u to vrijeme svježe zaručeni par otkrio je detalje romantičnog kenijskog odmora tijekom kojeg je William zaprosio Kate zaručničkim prstenom svoje pokojne majke princeze Diane.

'To je mjesto na koje je moj otac odveo mog brata i mene nedugo nakon što nam je majka umrla. Kada sam odlučivao gdje je najbolje zaprositi Catherine, nisam mogao smisliti prikladnije mjesto od Kenije da kleknem na jedno koljeno', rekao je William. Rekao da je nosio prsten, koji je izradio kraljevski draguljar Garrard, u ruksaku tri tjedna prije nego što je postavio najvažnije pitanje.

kate middleton
Pool / Zuma Press / Profimedia 

'Znao sam da ću biti u velikoj nevolji ako ga izgubim', našalio se.

Službenu zaručničku fotografiju para snimio je u palači St James poznati fotograf Mario Testino, koji je priznao: 'Čekao sam dugo, sat ili dva, da ulovim savršenu fotografiju'.

Na kultnoj fotografiji u fokusu je prsten, sa zadivljujućim cejlonskim safirom okruženim s 14 svjetlucavih dijamanata, kojem su draguljari kuće G. Collins and Sons promijenili veličinu kako bi odgovarao Kate.

Sedam godina kasnije Williamov brat, princ Harry, izazvao je medijsku buru objavom zaruka s američkom glumicom Meghan Markle. Svoju su sretnu vijest objavili iz vrtova Kensingtonske palače još u studenom 2017. godine.

'Bio sam tamo u vrtu i činilo se kao da počinje potpuno nova era za kraljevsku obitelj', prisjeća se Hardman.
Meghanin zaručnički prsten krasio je bocvanskim dijamantom okruženim s dva manja kamena iz kolekcije princeze Diane.

Profimedia Princ William je pridržao kišobran supruzi Kate Middleton