Bambie Thug, irska predstavnica na Eurosongu, slovila je za jednu od favoritkinja natjecanja, a bila je i među onima koji su imali najviše pregleda na YouTubeu nakon polufinala. Razlog za to je njen kontroverzni nastup, kojeg je dio gledatelja oštro osudio nazivajući ga sotonističkim.

Da se iza kulisa nešto događa Bambie je dala naslutiti kad nije došla na probu mimohoda zastava, a tad je objavila status da se žalila EBU oko misterioznog incidenta.

110524_Sarah Louise Bennett_EBU_33170.jpg
Eurosong/EBU 

Nakon što je Švicarac Nemo pobijedio, Bambie je izjavila da je sretna, a onda je oštro napala EBU.

'Nemo je pobijedio! Jako sam ponosna na sve nas ovdje u top 10 koji se borimo protiv svih sra*a iza scene. Bilo je teško i strašno za nas! Tako sam ponosna i samo želim reći ‘mi smo Eurosong, EBU nije Eurosong, je*eš EBU. Uopće me ne zanimaju više, je*eš EBU. Iza je zajednica, ljubav, moć svih nas. Narod je rekao svoje queersi dolaze, nebinarni su jeb*no pobijedili', rekla je na rubu suza.

@irishexaminer Bambie Thug speaks to media after placing sixth in the Eurovision Song Contest and speaks about the “pressure” they have felt to “change things” during the contest. They said they are proud of Nemo for winning as a non-binary person. They said it has been “so hard and so horrible” behind the scenes. “We are what the Eurovision is. The EBU is not what the Eurovision is. Fuck the EBU, I don’t even care anymore. Fuck them.” #BambieThug#Eurovision#Ireland#Eurovision2024#Nemo#Macroom#Cork#Malmö♬ original sound - Irish Examiner

Bambie je rođena kao djevojčica u Corku 6. ožujka 1993. godine. Identificira se kao nebinarna osoba te preferira da se za nju koriste zamjenice 'oni'. Bambi je u ranom djetinjstvu dijagnosticiran ADHD, odnosno poremećaj pažnje i hiperaktivnosti.

Iako je plan bio da će studirati ples, nakon ozljede prebacuje se na studij mjuzikala. Paralelno nastupa na raznim humanitarnim događanjima namijenjenima osobama s invaliditetom, na kojima utjelovljuje 'princezu'.

bambie thug
Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Bambie je autor vlastitog žanra glazbe pod nazivom Ouija-Pop. Tu kategoriju osmišljava jer ne želi biti ograničena na jedan zvuk.

'Moje stvari su Avant-Electro Pop i Hyper-Punk. Mi to zovemo grit pop ili rot, ali nedavno sam skovala termin 'ouija pop', objašnjava za Gai Times.

Ove godine progovara o seksualnom napadu i traumama, a u siječnju je Bambie otkrila da je imala složeni PTSP od brojnih seksualnih napada i traume koju je doživjela u sjetinjstvu. Ove godine se PTSP ponovno aktivirao jer je u svibnju prošle godine netko silovao.

bambie thug
Jessica Gow/TT / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ranije ovog tjedna, unatoč popularnosti, Bambie se oglasila oko poruka mržnje koje je vidjela o sebi. Javnosti je poručila: 'Sjetite se da sam i ja čovjek'.

'Prošla sam kroz toliko trauma i još uvijek se javljam s ljubavlju nakon svake prepreke i teškog vremena. Oduvijek sam bila feniks i vaše riječi i iskrivljeni stavovi me ne mogu povrijediti', poručila je.

Facebook Kako Bambie Thug izgleda bez šminke