Pjevačica Severina Vučković je prošlog utorka nastupala u Cetinju povodom Dana neovisnosti Crne Gore, što je, očito, iziritiralo njenu srpsku kolegicu Jelenu Karleušu koja se prisjetila Splićankinog intervjua iz '22. u kojem je govorila o genocidu u Srebrenici pa je po njoj osula 'drvljem i kamanjem'.

Severina Vučković
Instagram 

'Severina, a zašto je tebi bitno koristi li se riječ zločin ili genocid? Zašto se ti baviš presuđivanjem što je bilo i pojašnjavanjem?', započela je Karleuša pa nastavila:

'Ako je samo do para i odštete(?!) koliku je odštetu tvoja država platila Srbiji za Jasenovac? Hmm? Je li se naplaćuje na tonu mesa ili na broj ljudi? Koliko košta na primjer milijun života? Koliko za milijun Srba i hoćete li popust jer je bilo i Židova? Romi gratis? Tražite li popust na količinu i utrošeni trud jer baš je bilo potrebno pun VOLJE I TRUDA da se postigne ta cifra u samo jednom logoru! A imaš li cjenovnik koliko Hrvatska treba platiti odštetu za jedini dječji logor na svijetu? Ako je dječji logor je i to tarifiraš kao 'mali' zločin ili veliki zločin? Kako ti to nazivaš Severina, hm? Hoćemo onda fino platiti jedni drugima pa da se volimo? Čist račun duga ljubav? Ima li Hrvatska para ili da šmekerski oprostimo dug zarad susjedskih odnosa? Što nam teško, oprostit ćemo i to što si Srpkinja, a nazivaš nas 'oni'. Ako smo krvnoj braći Crnogorcima oprostili što za male pare glasaju protiv vlastitog naroda i potresaju kosti svojih djedova koji su se ponosno nazivali (kako? ) zašto ne bi sve svima? Srbija je velika i jaka.

Jelena Karleuša
Facebook 

'Nije sve u parama draga Severina, nije ovdje riječ o plaćanju, ovdje je riječ o riječi GENOCID. Jer GENOCID ne mogu učiniti pojedinci koji su za to odavno osuđeni. Za GENOCID se krivi čitav narod. Tko ti kaže da se Srbija u toj rezoluciji ne spominje, zašto bi onda Srbija platila odštetu?! Hmmm? Malo logike lutko, koristi glavicu i za razmišljanje, ne samo za Botox. A Srbi, narod koji je najviše stradao u 20. stoljeću, mogu samo biti veliki, ponosni, ČASNI NAROD. Ne genocidan narod. Jer taj žig neću nositi ni ja ni moja djeca ni moji unuci jer u moje ime nitko nije ubijao nevine ljude u građanskom ratu u Bosni s kojim ja nemam ama baš nikakve veze! Ps. (a i tvoj sin, koji je Srbin, nosit će taj žig, ako se ta povijesna nepravda dogodi! Pokušaj se ne truditi više ovoliko 'pametna')', napisala je na Facebooku poviše videa sa Severininom izjavom.

Jelena Karleuša
Stefan Stojanović/Kurir 

Nakon što ju je srpska pjevačica javno osudila, Severina joj je putem Instagrama poslala prepiske s njenim i dalje zakonitim mužem Duškom Tošićem. Na fotografijama se vidi da joj je bivši nogometaš je u više navrata slao poruke, dok je Severina na iste odgovarala nezainteresirano.

'Velika muka natjera čoveka na bijedu i beščašće. Jedi taj sendvič i ne spominji mi sina više nikad', napisala joj je Severina pa poslala prepiske razgovara s Duškom.

Detalje razgovora Duška Tošića i Severine pogledajte u galeriji:

Instagram screenshot Jelena Karleuša i Severina Vučković