Chef Goran Kočiš, član žirija MasterChefa, progovorio je o svojoj svakodnevnoj borbi s dijabetesom i kako uspijeva balansirati zdravlje s intenzivnim tempom u kuhinji i pred kamerama.

'Dijabetes mi je dijagnosticiran prije otprilike sedamnaest godina, i to sasvim slučajno. Nisam znao da ga imam kad sam upisivao školu, ali vjerujem da mi ni tada ne bi promijenio mišljenje o daljnjem obrazovanju u kuharstvu. Ova bolest mi nije nikad bila prepreka – imao sam trenutke kad terapija nije bila odgovarajuća, ali uz brzu prilagodbu dijabetologa brzo sam se vratio normalnom ritmu. Jedino što je u ovom poslu stvarno zahtjevno jest stalno imati stvari pod kontrolom, osobito kad su u pitanju šećer i oscilacije. No, to sada puno lakše pratim s tehnologijom koju koristim', rekao je za portal Ordinacija.hr.

masterchef
Nova TV 

Dodao je da mu je bilo teško brinuti o dijabetesu prije nego je počeo koristiti senzor.

'Senzor mjeri šećer svake dvije minute i podatke šalje na moj mobitel, pa imam jasnu sliku o oscilacijama u svakom trenutku, tijekom cijelog dana. Taj mi kontinuirani uvid puno znači jer me stalno podsjeća i potiče da brinem o sebi', ispričao je i dodao:

'Čim vidim kakav mi je šećer, odmah više pazim na to što i koliko jedem ili pijem, a i psihološki mi je puno lakše jer znam da sam u svakom trenutku pod kontrolom.'

Otkrio je da je iz prehrane izbacio kruh, koji samo ponekad pojede za doručak i to u malim količinama.