Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Judita Franković Brdar proživljava najljepše privatne trenutke

Autor Klara Modrić
Autor Klara Modrić

Glumica govori o svojoj novoj predstavi ‘Room N*13’, ali i o tome kako se osjeća kao članica žirija nadolazećeg Sarajevo Film Festivala te kao - gospođa

Iako je ljeto pred vratima, jedna od naših najzaposlenijih glumica definitivno je Judita Franković Brdar. Zagrebačka 36-godišnja glumica nedavno je uz kolege u Zagrebačkom plesnom centru održala premijeru plesne predstave ‘Room N*13’, u kojoj se na plesnim daskama pojavljuje s kolegom, glumcem Markom Cindrićem. Predstava nastala pod redateljskom i koreografskom palicom Judite te koreografkinja Andree Solomun i Eme Janković svojevrstan je nastavak predstave ‘Room N*7’ kojim zvijezda serije ‘Počivali u miru’ te filmova ‘Sonja i bik’ i ‘Ćaća’ i svestrana umjetnica želi nastaviti graditi svoj projekt. Osim toga, talenirana Judita proživljava i najljepše privatne trenutke. Nedavno je uplovila u bračnu luku s dugogodišnjim dečkom Markom Brdarom pa se s punim pravom ponosi titulom gospođe. Sredinom kolovoza glumica putuje u Sarajevo, gdje će prisustvovati Sarajevo Film Festivalu, i to u ulozi članice žirija u kategoriji igranog filma. 

Story: Kako ste zadovoljni premijerom?

Sve je sjajno prošlo! Od publike smo osjetili emocije i to nam je važno. Imali smo sjajnu ekipu glumaca i plesača te smo uživali u izvedbi. 

Story: Možete li onima koji još nisu pogledali predstavu objasniti o čemu je riječ. 

Riječ je o predstavi namijenjenoj širokoj publici koja ulazeći u ‘naš motel na rubu grada’ postaje svjedok i sudionik, dobiva dozvolu da proviri u sobu i vidi što se u četiri zida događa našim junacima. 

Story: ‘Room N*13’ svojevrsni je nastavak vašeg projekta ‘Room N*7’. Što novo očekuje publiku koja je gledala ‘prvi dio’? 

Okvir naše priče i dalje je voajerizam s dozvolom na neki način, publika i dalje dobiva dopuštenje i priliku da zaviri u sobu, ovaj put onu s brojem 13. Kome će soba donijeti sreću, a za koga će biti tragična, publika je imala priliku vidjeti 26. svibnja u Zagrebačkom plesnom centru. Otključavamo jednu po jednu sobu jer je ideja da cijeli motel postane mjesto radnje.

Izvor: Story

Story: Odakle inspiracija za takvu predstavu? 

Nama trima, Emi Janković, Andrei Solomun i meni, učinilo se da jedinstvo mjesta radnje, trošni motel i njegove sobe pruža dovoljno kreativne slobode da ispričamo različite priče, a pritom svima njima daje okvir koji ih povezuje. Zahvaljujući takvoj ‘otvorenoj strukturi’ predstava nikada nije ista, a gledatelji se često mogu vraćati u motel.

Story: Ima li verbalnih scena? 

Naglasak je svakako na fizičkom teatru, ali ne ograničavamo se konceptom neverbalnosti. U sobi 7 postoji i jedna scena mjuzikla, a i soba kao lik ima svoj glas u offu koji nam priča priču iz svoje prespektive, kao promatrač i svjedok. 

Story: U predstavi vaš je glumački partner Marko Cindrić, kako je došlo do suradnje? 

Mislim da je Marko Cindrić jedan od zanimljivijih mladih glumaca i kada se njegovo ime pojavilo u razgovorima oko novih suradnika na projektu, odmah smo se oduševile idejom. Na sreću, i on je slično reagirao, nismo ga morale puno nagovarati.

Story: Jeste li već surađivali s Markom? 

Nikada. Prije godinu dana pojavile su se naznake da bismo u nekom obliku surađivali na filmu, ali otvorila se, eto, i prilika za suradnju u teatru. 

Story: Vas dvoje glumite serijske ubojice, gospođu i gospodina Smitha. Koliko je predstava povezana s istoimenim filmom?

Ta je priča bila polazište za našu. Poslužila je kao inspiracija koju smo kanalizirali preko jednog tango susreta u sobi 13. 

Story: Jesu li vam takve predstave fizički zahtjevnije? 

Svakako je važno održavati kondiciju. 

Story: Kakvi su vam daljnji planovi? Hoćete li imati radno ljeto ili ćete se moći i odmoriti? 

Nakon ove predstave čeka me snimanje kratkog filma ‘Raj’ pa filmski festival u Puli, na kojem sam dio ekipe dvaju filmova, ‘Dom’ Darija Plejića i ‘Do kraja smrti’ Anđela Jurkasa, potom posjet Sarajevo Film Festivalu i za kraj sezone predstava u režiji Vlatke Vorkapić.

Izvor: Story

Story: Na Sarajevo Film Festivalu bit ćete ujedno članica žirija u natjecateljskoj kategoriji igranog filma. Je li čast sjediti u žiriju na tako renomiranom festivalu?

Apsolutna čast i privilegij! Biti dio slavlja filmova i nevjerojatnih kreativaca, družiti se sa znalcima i provoditi vrijeme u Sarajevu nešto je što se mora udisati punim plućima.

Story: Što očekujete od ovogodišnjeg SFF-a?

Odlazim onamo otvorenog srca i sve što dođe dobro je došlo.

Story: Što vas najviše veseli kad je riječ o tom poznatom i svima dragom festivalu?

Gledati filmove, debatirati s profesionalcima, biti dio čarolije zvane Sarajevo Film Festival. Vesele me neka nova poznanstva i drugi pogledi na svijet i film.

Story: Svoju ste vezu nedavno okrunili brakom s Markom Brdarom. Kako vam je biti gospođa Brdar?

Jako prirodno.

Izvor: Story

Story: Je li se nešto promijenilo?

Imam dva dodatna accessoiresa, prsten i prezime, i sad napokon ima smisla kad mi kažu gospođo.

Story: Zašto ste odabrali Ljubljanu za lokaciju svog vjenčanja?

To smo spontano odlučili, činilo nam se ležernije.

Story. Što vam je od tog dana najviše ostalo u sjećanju?

Sve je bilo jednostavno, prepuno ljubavi i dobrog raspoloženja.

Najčitanije

Najnovije

loader