Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prošlo je pet godina od smrti legende

Život ide dalje nakon svake tragedije

 Izvor: Story

Prošlog petka, 30. studenoga, bilo je točno pet godina otkako je Paul Walker, najpoznatiji po ulozi u filmskoj franšizi ‘Brzi i žestoki’, tragično preminuo u dobi od 40 godina. Teška prometna nesreća dogodila se kada se Paul autom u punoj brzini zabio u uličnu svjetiljku i dva drveta. Kao službeni uzrok smrti navedene su kombinirane posljedice traumatskih i toplinskih ozljeda. Tijelo glumca pronađeno je u obrambenom stavu, što je pokazalo da se pokušao zaštititi. Desno zapešće bilo mu je napuknuto, a lijeva ruka slomljena. Walker je zadobio višestruke prijelome, uključujući one čeljusti, lijeve nadlaktice, rebra te frakturu zdjelice. Sedmi dio ‘Brzih i žestokih’, koji se snimao već dva mjeseca kada se tragedija dogodila, ipak je završen. Redatelj James Wan tada se našao pred teškom odlukom jer nije htio da Paulov lik, Brian O’Conner, u novom nastavku umre ili jednostavno nestane. Na kraju su kuća Universal i James Wan odlučili lik bivšeg agenta Briana O’Connera umiroviti, a za te potrebe unajmili su četiri glumca koji fizički sliče Paulu Walkeru. Među tom četvoricom bila su i dva Walkerova brata, koji su služili kao modeli za kretanje i osnova za O’Connerov lik. Kombinacijom filmskih trikova i CGI kompjutorske tehnologije postignuto je da se iznenadna promjena u filmu i ne primjećuje. 

Tragedija je posebno pogodila njegova kolegu iz filma, ali i dugogodišnjeg prijatelja Vina Diesela koji je nekoliko puta u javnosti otvoreno govorio o Paulovoj smrti i isticao koliko mu nedostaje. 

 Izvor: Story

- Bio je važan dio mog života i posebno sam ponosan na činjenicu što je mojoj kćeri bio ‘ujak Pablo’. Sjećam se dana kada je Hania rođena. Bili smo na setu i samo sam njemu rekao da moja supruga rađa, a on me potaknuo da odem i prerežem pupča­nu vrpcu. Jako je utjecao na moju očinsku ulogu. Jako mi nedostaje - rekao je Diesel koji je Walkeru odao počast na poseban način. Naime, kćerkici koja je rođena 2015. dao je ime po njemu. 

- Dao sam joj ime Pauline. Sjetio sam ga se kad sam prerezao pupčanu vrpcu. Vratilo mi se sjećanje kada me poslao sa seta na prvi porođaj. Jednostavno sam znao da je Paul s nama. To je savršen način da uspomena na njega živi u mojoj obitelji - zaključio je. 

Tagovi

Magazin

Royals