Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity
13.03.2018. / 10:03 14:49

Zrinka Cvitešić prisjetila se prve ljubavi

Autor A.G.
13.03.2018. / 10:03 14:49
Autor A.G.
13.03.2018. / 10:03 14:49

Uspješna domaća glumica otvorila je dušu te otkrila zanimljive detalje iz privatnog života

Zrinka Cvitešić gostovala je u dokumentarnom serijalu 'Mistika uspjeha' na HRT-u koji objedinjuje deset epizoda o uspješnim ljudima s raznih područja djelovanja. Domaća glumica je otvoreno pričala o ratnom razdoblju, prvoj ljubavi, ali i profesionalnim uspjesima.

Kako je otkrila, ljubav prema kazalištu javila se od malih nogu zahvaljujući roditeljima i svakodnevnoj atmosferi u njihovom domu: 'Sjećam se strašno puno glazbe, pjevanja, plesa. Tata je plesao u folkloru, mama je svirala orgulje svake nedjelje u crkvi. Sjećam se da se doma izmjenjivala ogromna platforma nekih ljudi, prijatelja, rodbine i slučajnih prolaznika i znam da mi je to bila prva fascinacija ljudima, likovima, to neko živo kazalište koje je bilo u kući'.

Vrlo je zanimljiva priča o Zrinkinoj prvoj ljubavi: 'Bila sam zaljubljena u jednog dječaka koji je išao u osmi razred. Bio je apsolutno najzgodniji dečko u školi i naravno nije mu padalo na pamet da gleda klinke iz 5 ili 6. osnovne i nikako me nije primjećivao'. Ipak, njezina se simpatija jednog dana iznenada došla pozdraviti s njom zato što se njegova obitelj naprasno seli. Tada je glumica prvi put shvatila da se nešto događa, da nešto nije u redu. Nedugo nakon toga imala je prvi susret s ratom kada je u dvorištu svoje kuće ugledala uperenu tenkovsku cijev te je tada shvatila razlog zbog kojeg se njezina simpatija odselila. 

Izvor: Grgur Zucko/PIXSELL

Priznala je i što ju čini posebno sretnom: 'Ono što sam osvijestila kroz srednju školu je to da sam najsretnija kad s nekim ljudima nešto stvaram. U kazalištu, u Zorin domu su to bile predstave, s frendovima poslije škole na dekici na obali Korane uz gitaru su to bile neke pjesme, ali uglavnom to stvaranje nečega s raznim energijama je nešto što me činilo sretnom i ispunjenom', 

Zrinka je objasnila kako joj se u 'životu uglavnom paralelno događaju ili neki najveći vrhunci ili neki najveći padovi' te da još nije imala period u životu 'da je baš sve genijalno i da nema nikakvih velikih problema'.

Podsjetimo, rođena Karlovčanka, Zrinka Cvitešić još se u osnovnoj školi upisala u dramsku grupu. Već je kao dijete glumila u pet mjuzikala. Iako je odbila stipendiju na Berklee College of Music u Bostonu, međunarodni uspjeh je nije mimoišao. Završila je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, glumila je u hrvatskim filmovima i kazalištima, zatim dolazi do glumačkog angažmana u londonskom West Endu. Uspjeh je bio neminovan. 2014. dobiva nagradu Laurence Olivier za najbolju žensku ulogu u mjuziklu 'Once'.

Izvor: Grgur Zucko/PIXSELL

NAJNOVIJE

loader