Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity
12.06.2019. / 12:57 14.06.2019. / 14:26

Ronald Braus: 'Uveo sam 16-satno gladovanje'

Autor I.K.K.
12.06.2019. / 12:57 14.06.2019. / 14:26
Autor I.K.K.
12.06.2019. / 12:57 14.06.2019. / 14:26

Operni pjevač za Story.hr otkrio kako se riješio viška kilograma

Ljeto je stiglo i brojne poznate osobe 'tešu' svoju liniju u teretanama i paze na prehranu. Većina ih uspije skinuti koji kilogram viška, no 46-godišnji operni pjevač Ronald Braus otišao je nekoliko koraka naprijed. Prije četiri mjeseca krenuo je na kombinaciju LCHF i ketogene dijete, koja podrazumijeva izbjegavanje šećera i ugljikohidrata, dakle proizvoda od pšeničnog brašna poput kruha, pizze, peciva, kolača... i uspio skinuti čak 14 kilograma! Samo za Story.hr otkrio nam je kako mu je pošlo za rukom sa 102 kilograma pasti na 88 i koliko teško mu je bilo odreći se mnogima omiljenih namirnica. 

Izvor: Ronald Braus

Izvor: Ronald Braus

 'Dakle, kombinirao sam ketogenu prehranu s vježbanjem u teretani i aerobnim vježbama. Doduše, tek sam prije mjesec dana počeo intenzivnije vježbati, dva do tri puta tjedno, jer sam htio dati period tijelu da prilagodi na novu prehranu. Četiri mjeseca sam u potpunosti izbjegavao bijeli i smeđi šećer i sve što sadrži ugljikohidrate', rekao je pjevač, rodom iz Rovinja, koji je umjetnički ravnatelj 'Glazbenih večeri' na Crvenom otoku, odnosno otočiću sv. Andrije pokraj Rovinja te festivala zborskoga pjevanja 'Cantate Croatia' u Puli.

'U ketogenoj dijeti dozvoljeni su proteini, voće i povrće, ali ono koje raste iznad zemlje. Primjerice, mrkva i cikla sadrže više ugljikohidrata pa ih treba izbjegavati. I dakako, poželjno je koristiti zdrave masnoće, kakve imaju avokado i maslinovo ulje. Tako sam za doručak jeo jaja sa svježim sezonskim povrćem, pogotovo šparogama. Dozvoljeni su i mliječni proizvodi, poput jogurta, s višim udjelom masnoće. Za ručak bih imao meso, bijelo ili crveno, ili ribu s blitvom i avokadom, a večerao sam najčešće voće, jagode, maline, kupine... Naravno, znao sam večerati i ribu, nakon koje bih ponekad popio čašu crnog vina. Jedna čaša ne remeti dijetu', otkrio je Ronald koji je 2006. u Zagrebu utemeljio Operu b.b., prvu hrvatsku putujuću opernu trupu, kojoj je i danas umjetnički ravnatelj. 

'Umjesto šećerom, kavu sam sladio natrenom, ali najviše sam pio nezašećernu limunadu. Kao zamjenu za običan kruh, počeo sam sam raditi keto kruh i kolače na koje sam se sad toliko naviknuo da bi mi mogli postati lifestyle', priznao je operni pjevač i kazao kako uopće nije dolazio u iskušenje da pojede npr. baklavu ili kolače. 

'Od prvog dana dijete osjetio sam da imam više poleta i energije, i svakim novim danom osjećao sam se sve bolje. Osim toga, ten mi se popravio, koža mi više blista, zbog čega sam zaista sretan', kazao je Ronald koji je 2013. sudjelovao u showu 'Ples sa zvijezdama', a sredinom prosinca 2015. jedva izvukao živu glavu iz prometne nesreće u kojoj je zaradio ozljedu kralježnice i prsne kosti. Za kraj je otkrio kako ne namjerava stati s dijetom.

'Za sad se namjeravam i dalje tako hraniti. Htio bih skinuti još dva do tri kilograma. Možda tada uvedem integralnu rižu u prehranu. A u oblikovanju linije pomoglo mi je što sam uveo 16-satno gladovanje. Ako završim s večerom u 20 sati nevečer, doručkujem tek 16 sati nakon toga', rekao je. 

Tagovi

NAJNOVIJE

loader