Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nevena Rendeli Vejzović: “Uvijek sam za domaće”

Televizijska voditeljica i urednica, koja će biti moderatorica R’N’B weekend festivala u Zagrebu, govori o promjeni prehrambenih navika otkako ima troje djece

 Izvor: Robert Gašpert

Svi zaljubljenici u gastronomiju ne bi trebali propustiti R’n’B Weekend Festival u Za­grebu koji počinje 23. svibnja, a moderatorica je televizijska urednica i voditeljica Nevena Rendeli Vejzović.

 Izvor: Robert Gašpert

Story: Kako biste najavili R’n’B Weekend Festival?

Riječ je o jedinstvenom festivalu u sklopu kojeg ćete moći naučiti nešto od velikih faca iz svijeta gastronomije - na panel-diskusijama i masterclassovima, kušati neke od iznimnih etiketa iz vinskog i pivskog svijeta i, naravno, nešto fino pojesti. Za one koji ne propuštaju dobre partyje, Gliptoteka bi od četvrtka do nedjelje mogla biti prava adresa za njih. U svakom slučaju vjerujem da svatko može pronaći nešto za sebe.

Story: Što nas ondje sve očekuje i na kojim će se lokacijama održati?

Ekipa je osmislila iznimno bogat program, više od 20 panel-diskusija gdje ćete moći slušati o trendovima u svijetu koktela, što nam je potrebno da razvijemo odličnu gastro strategiju, kako su najbolje hrvatske vinarije došle do toga da su njihova vina cijenjena u svijetu te brojne druge zanimljivosti. Lokacije su Gliptoteka i kinodvorana Kaptol Boutique Cinema, gdje će se održati dio panela, kao i svečana dodjela priznanja dobitnicima Michelinovih zvjezdica i preporuka.

Story: Što mislite, zbog čega je ovaj festival jedinstven?

Već postoje brojni gastro festivali, no R’n’B je ujedinio nekoliko smjerova te edukaciju i hedonizam u iću i piću, kao i kvalitetan party program koji je pomno osmišljen. Takvom nečemu još nismo imali priliku prisustvovati u Zagrebu, a mislim ni u Hrvatskoj.

Story: Budući da je lajtmotiv festivala hrana, koliko vam je ona važna?

Hrana mi je visoko na listi prioriteta. Veliki sam gurman, što se i vidi i na mojoj liniji.

 Izvor: Story

Story: Kakva jela pripremate kod kuće? Nastojite li da namirnice budu organske i zadaje li vam glavobolju ako ih nemate zbog nedostatka vremena za odlazak na tržnicu?

Otkako imam djecu, puno više pazim na prehranu. Jako mi je važno što cure jedu, pa, naravno, i suprug i ja. Za njih se trudim nabavljati domaće voće i povrće, kupovati u trgovinama zdrave hrane, a na tržnicama kupujem ribu i meso.

Story: Poznato je da ste zaljubljenica u trčanje. Jesu li i koliko su vam se prehrambene navike promijenile u trudnoći?

U trudnoći sam jela sve i to u puno većim količinama nego što je to realno bilo potrebno, ali dala sam si oduška pa zato sada patim. No na svu sreću, tijelo i metabolizam pamte pa ipak uspijevam otopiti višak.

Story: Ima li neko jelo koje ste mogli jesti samo u trudnoći?

Sve sam mogla jesti. I uživala sam u svemu.

Story: Što vam je najčešće na meniju kad želite dotjerati liniju?

Najbolje ništa. Šalim se, jedem dosta ribe i povrća. Mak je kralj kuhinje pa stalno priprema neke salate i ručkove.

Story: Volite li kuhati? Odnosno, tko se kod vas kod kuće najčešće primi kuhače?

Definitivno Mak. Rado sam mu prepustila taj kutak našeg doma. Nažalost, nisam neki talent za kuhanje, ali sam odličan kušač. S druge strane, on je kreativan i jako voli kuhati. Odličan smo par.

Story: Čujem da biste voljeli imati svoju artisan pekarnicu. 

To je također više Makova želja, a ja sam tu da mu pomognem. Iako meni ideja o francuskoj pekarnici s toplim kruhom i kroasanima zvuči kao idealan posao za starost. Već vidim kako bih izgledala i gdje bih se nalazila, a Mak već točno zna kakav bi kruh pekao.

Magazin

Royals