Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

LUKSUZ NA VODI Ovo su jahte svjetski poznatih dizajnera

Autor Anamarija Gnjatović
Autor Anamarija Gnjatović

Giorgio Armani, 'Main' Cijena: 60 milijuna dolara Dužina: 65 metara Luksuz, elegancija, klasika – tri su riječi kojima se najbolje može opisati estetika čuvenog dizajnera Giorgia Armanija (83). Istim riječima može se opisati i njegova jahta. Mondeni tamnozeleni brod oštrih linija omiljeno je mjesto na kojem dizajner provodi slobodno vrijeme. Stručnjacima iz nadaleko poznate talijanske kompanije 'Codecasa of Viareggio' iz Toskane trebalo je punih trideset mjeseci da naprave ovaj brod koji je koštao 60 milijuna dolara bez opreme interijera. 'Troškovi su bili vrlo visoki. Međutim, kada odlučite imati jahtu, tisuće dolara nisu ništa. Oni odlaze kao kroz probušene džepove', rekao je Giorgio Armani za 'Harper’s Bazaar' 2010. godine. 'Main' može primiti dvanaestoro gostiju plus četrnaest članova posade. Ima šest kabina, dva salona, lift, spiralne stepenice, kao i jacuzzi, teretanu i kino. Na ovoj jahti održalo se mnogo ekskluzivnih partija za svjetski jet-set, a bila je odlično mjesto i za slikanje editorijala najvećih svjetskih modnih magazina.  
Izvor: Story
Izvor: Story
Giorgio Armani   Roberto Cavalli, 'Roberto Cavalli' Cijena: 40 milijuna dolara Dužina: 42 metra Drugi talijanski dizajner Roberto Cavalli (76) otišao je korak dalje od svog starijeg kolege te njegovo luksuzno plovilo nije samo inspirirano odjećom koju dizajnira, već i nosi naziv po njemu. U interijeru jahte 'Roberto Cavalli' dominiraju leopard i zmijski print dok je poseban naglasak stavljen na boju broda koja je promjenjiva te ide od zlatne do purpurne. I sam Cavalli priznao je jednom prilikom da ne zna boju svoje jahte. 'Često me pitaju koje je boje moja jahta, a ja uvijek odgovorim da ne znam, jer ovisi od doba dana. Ujutro je tamnoplava, a nekada je čak i zlatna', objasnio je te dodao da su iste boje i njegov automobil i helikopter. Kompanija 'Baglietto Yahts', s tradicijom dugom skoro dva stoljeća, napravila je ovo plovilo koje je poznato i po tome što su se na njemu održavali mnogi luksuzni domjenci, a Cavalli često iznajmljuje jahtu prijateljima kako bi na njoj organizirali svoje proslave.  
Izvor: Story
Izvor: Story
Roberto Cavalli   Domenico Dolce i Stefano Gabbana, 'Regina d`Italia' Cijena: nepoznata Dužina: 51 metar Superjahta, kako stručnjaci zovu brod 'Regina d`Italia', prvi put je porinuta 2006. godine, a dizajnerski dvojac Domenico Dolce (58) i Stefano Gabbana (54)angažirali su istu kompaniju kao i Giorgio Armani – 'Codecasa of Viareggio'. Vlasnici brenda 'Dolce&Gabbana' potrudili su se oko svakog centimetra jahte te su za uređenje eksterijera angažirali stručnjake iz kuće 'Della Role Design' koja je specijalizirana za uređenje jahti dok eksterijer, čija je tema zlato, potpisuje studio 'Lazzarini Pickering Architetti' iz Rima. Za razliku od minimalističkog eksterijera, interijer je luksuzan i ekstravagantan. U skladu s temom, jahta ima zlatno-mramorni pod i slavine od ovog plemenitog metala ukrašene safirima i rubinima. Svaka od četiri gostinjske kabine nosi naziv životinje: žirafa, slon, krokodil i nosorog, a putnicima su na raspolaganju i tobogan, jacuzzi, spa i teretana. Zanimljivo je da za razliku od drugih vlasnika, Dolce i Gabbana nikada nisu otkrili koliko su platili jahtu.  
Izvor: Story
Izvor: Story
Domenico Dolce i Stefano Gabbana   Valentino Garavani, 'T.M. Blue One'  Cijena: nepoznata Dužina: 46 metara Među prvim dizajnerima koji je sebi priuštio ovu vrstu luksuza bio je Valentino Garavani (85). On je još 1988. godine od talijanske kompanije 'Perini Navi Group' naručio da mu izrade brod u čijem su nazivu i prva slova imena njegovih roditelja – Terese i Maura. Dizajn sofisticiranog eksterijera potpisuje Gerhard Gilgenast dok je sam dizajner bio zadužen za uređenje interijera, u kojem dominira, kako sam voli reći, profinjena jednostavnost. 'Mrzim ideju fensi brodova', rekao je jednom prilikom i dodao da je za njega jahta oaza mira na kojoj se opušta, a ne mjesto za organizaciju ludih partija. 'T.M. Blue One' može primiti desetoro gostiju u pet dvokrevetnih kabina dok je na brodu uvijek jedanaest članova posade. Oni koji su imali priliku ploviti s Garavanijem, tvrde da ima odličnog kuhara te da su upravo tamo jeli najbolje paste i morske plodove koje, ma gdje da se nalaze, uvijek nabavljaju od lokalnih ribara. Iako nije pristalica luksuza na brodovima, zanimljivo je da je Garavani zidove svoje 'morske kuće' ukrasio djelima Pabla Picassa.
Izvor: Story
Izvor: Story
Valentino Garavani   Calvin Klein, 'Vantage' Cijena: nepoznata Dužina: 45,7 metara Amerikanac koji se proslavio dizajnom traperica vlasnik je skupocjenog broda koji je konstruirala kompanija 'Palmer Johnson' dok je za opremanje bio zadužen studio iz Venecije 'Nuvolari & Lenard'. Raskošna jahta ima šest kabina tapeciranih krem i smeđom kožom najbolje kvalitete, a svaka od njih ima i posebnu kupaonicu. Krovni dio omogućava prodor sunčeve svjetlosti, a na jahti može prenoćiti šest osoba. Koliko je ovo plovilo raskošno, najbolje pokazuje podatak da je Calvin Klein (75) bio domaćin partija Filmski festival u Cannesu kada je upravo na svom brodu ugostio najveće zvijezde filmske industrije.  
Izvor: Story
Izvor: Story
Calvin Klein   Diane von Furstenberg, 'Eos' Cijena: 150 milijuna dolara Dužina: 93 metra Jahta dizajnerice Diane von Furstenberg (70) i njezinog supruga, američkog biznismena i milijardera Barryja Dillera (75), spada u najveće privatne brodove na svijetu. Sagradila ju je njemačka kompanija 'Lurssen' dok je za uređenje bio zadužen Bill Langton iz studija 'Francois Catroux'. Raskošno plovilo ima šest kabina i isto toliko kupaonica, može primiti najviše 16 gostiju dok ima 21 člana posade. O interijeru 'Eosa' malo se zna. Jedini poznati podatak je da na jahti postoji skulptura Diane von Furstenberg koju je izradio umjetnik Anh Duong, a jedan od bivših članova posade rekao je da je brod poput luksuzne vile. Dizajnerica i milijarder najčešće plove Mediteranom ili Karibima dok je brod usidren na Manhattanu, što Dillera košta dvije tisuće dolara dnevno.
Izvor: Story
Izvor: Story
Diane von Furstenberg   Autor: A.G. Foto: Profimedia, Getty, Pixsell

Najčitanije

Najnovije

loader