Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hollywoodski seksualni predator nudi 44 milijuna dolara odštete

Autor N.R.

Skandal se nastavlja

 Izvor: Profimedia

Nekad moćni hollywoodski filmski producent, Harvey Weinstein, krajem 2017. godine optužen je za seksualno uznemiravanje gotovo stotinu žena, među kojima su i glumice poput Gwyneth Paltrow, Ashley Judd, Rose McGowan, Salme Hayek i Ashley Judd. Nakon svih dosadašnjih optužbi, ovaj 67-godišnjak ipak smatra da će se slučaj presuditi njemu u korist. 'Optimističan sam', komentirao je za Associated Press. Naime, Harvey se sa svojim timom odvjetnika nagodio sa žrtvama. Ponudio im je 44 milijuna dolara odštete, ali i dalje ne priznaje da ih je seksualno zlostavljao. Ipak, u lipnju će morati na sud zbog toga što su dvije žene protiv njega podnijele kaznenu prijavu za silovanje, a ako ga za to proglase krivim, mogao bi ostatak života provesti iza rešetaka. 

 Izvor: Profimedia

Podsjetimo, ovaj skandal započeo je 2017. godine kada je 'The New York Times' prvi put spomenuo ovaj slučaj. Na to su se nadovezale i glumice Rose McGowan i Ashley Judd, koje su prve javno progovorile o zlostavljanju. Iz tih priča saznalo se da je nagovarao žene da ga gledaju golog i nudio im pomoć u karijeri ukoliko bi mu pružile seksualno zadovoljstvo.  

 Izvor: Profimedia

Ovaj slučaj rezultirao je pokretanjem pokreta pod nazivom 'MeToo', putem kojeg žene javno optužuju muškarce iz krugova poznatih javnosti, da su ih spolno zlostavljali ili uznemiravali. Žene su ovim pokretom uspjele Harveya izbaciti iz Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti. Također, producent je izbačen iz vlastite tvrtke 'Weinstein Co'. 

Magazin

Royals