Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity
31.07.2019. / 10:15 03.08.2019. / 18:02

Bizarni kolekcionarski hobiji zvijezda

Autor Maja Šitum
31.07.2019. / 10:15 03.08.2019. / 18:02
Autor Maja Šitum
31.07.2019. / 10:15 03.08.2019. / 18:02

Slobodno vrijeme vole posvetiti skupljanju čudnih stvari

Znanstvenici sa Sveučilišta Harvard prije nekoliko godina objavili su studiju kojom su dokazali da su hobiji dobri za zdravlje jer potiču rad mozak, poboljšavaju koncentraciju i pobuđuju kreativnost, a to su svojim primjerom potvrdile i neke slavne osobe. Skupljanje poštanskih maraka, salveta, znački ili ploča njih ne zanima, ali zato ih zadovoljstvom ispunjavaju pomalo bizarne kolekcije.

Izvor: Profimedia

Glumica Amanda Seyfried voli preparirane životinje i ima ih nekoliko. 
'Kada se dobro prepariraju, to je umjetničko djelo. Imam minijaturnog konja Antoinea Woodberryja, sovu Beatrix, kokoš Lindu, malu zebru Kevina Sparklea, rakuna i jelena Sha’ Dynasty', opisala je svoje životinjsko carstvo. Njezin kolega Tom Hanks odmalena obožava pisaće mašine i ima ih više od stotinu. U jednom trenutku nekoliko primjeraka morao je prodati jer ih nije imao gdje držati. Jedna je od rijetkih holivudskih zvijezda koje na prvi pogled mogu imenovati proizvođača i godinu proizvodnje pisaće mašine, a među najdražima su mu Olympia SM8 koju je naslijedio od oca i LC Smith Corona koju nosi na sva putovanje. 

Izvor: Profimedia

'Imam ih previše. Ne želim biti teret svojoj djeci jednom kad umrem. Ne želim da kažu: ‘I gdje da stavimo sve te njegove pisaće mašine', rekao je Hanks koji je bio inspiracija za aplikaciju Hanx Writer koja na pametnom telefonu imitira pisanje pisaćom mašinom.
Kolekcionar je i glumac Johnny Depp koji obožava barbike i za njih čak ima posebno skladište. Osim običnih, ima i brojne primjerke iz limitiranih edicija te lutke koje predstavljaju Elvisa Presleyja, Beyoncé, članove benda New Kids on the Block... 

NAJNOVIJE

loader