Popularna glumica Leona Paraminski odlučila je slijediti svoje srce i snove kada se sa suprugom preselila u Santa Barbaru. Sada se i tamo može osjećati kao 'domaća' zato što se u potpunosti prilagodila američkom načinu života. Sa Tinom se izvrsno slaže, sretni su i zaljubljeni, a odlučili su 'raditi na potomstvu'. Za Story.hr popularna je glumica poručila: 'Nadam se da ću uskoro s vama podijeliti sretne vijesti'. Leona priznaje da preseljenje u drugu zemlju i nije jednostavno, ali je kod nje to u konačnici prošlo bezbolno i prirodno. Najteži su joj bili počeci zato što je svoju karijeru morala graditi iznova, a nije joj odgovarala ni duga pauza s obzirom na to da na njih, zbog brojnih angažmana, u Hrvatskoj nije navikla. S druge strane, za Tina je sve bilo puno jednostavnije zato što je došao na postdoktorat, odnosno, na poziciju gdje je već netko prepoznao njegov potencijal i gdje postiže sjajne rezultate, objasnila je Leona i dodala kako je iznimno ponosna na njega. 'Kada je netko, kako bi se reklo, tvoja druga polovica, kada ti je partner i najbolji prijatelj, bezrezervna podrška i kada funkcionirate kao tim, sve je lako ili puno lakše', emotivno je poručila.

Leona Paraminski Popularna glumica i kolumnistica objasnila je kako za nju u Novom svijetu nema prave rutine i da joj je svaki dan različit. Sve ovisi o tome što radi, ima li audiciju ili sastanak ili predavanje, mora li ići u L.A., radionice... Vrlo često zaljubljenom paru se dogodi i da im se gosti nenadano najave i onda organiziraju druženja, zabave, večere, kratka putovanja, koncerte i kazališta. Leona i Tin ove su godine izdvojili vremena samo za kraći godišnji odmor. Odlučili su se za Puerto Rico, iako su htjeli na Kubu, ali to nisu mogli vremenski izvesti. Za kraća jednodnevna ili dvodnevna putovanja često izdvoje vremena i obilaze Ameriku. S obzirom na to da žive uz more i vrijeme je konstantno toplo, par ima osjećaj kao da im pravi godišnji niti ne treba.
Leona Paraminski Amerika i Europa su dva različita svijeta, pa stoga život preko oceana ima svoje prednosti i mane. Prije svega, Leona naglašava kako život nije crno - bijeli, da se treba prilagoditi i naći što svakome odgovara. Ona se trudi naći balans i uživati u nečemu između. 'Cijenim od kuda sam došla i što nosim sa sobom kao individua, ali i pokušavam zavoljeti nove i drugačije običaje, kulturološke razlike koje nalazim ovdje', objasnila je te dodala kako u Americi ovisi puno toga o tome gdje točno živiš i čime se baviš zato što je život u metropolama puno suroviji. Srećom, u Santa Barbari je malo drugačije jer je životni standard vrlo visok, ljudi dobrostojeći, a opušteni, naprosto imaju vise vremena i kvalitetnije se živi. Glumica je pojasnila kako kriminala gotovo da i nema, puno se vremena posvećuje obitelji i prijateljima, izlascima, druženju na otvorenom, sportu, hobijima, vinu i moru: 'Ovaj grad ima jednu posebnu vrstu šarma, ima mediteransku, europsku vibru, a nama to odgovara. Nedostaje mi naše more, miris borova, miris zime, miris proljeća, ali sam ovdje zavoljela neke druge recimo miris jutra kraj oceana, konstantan šum oceana, vjetra, vječno sunce'. Kao negativne strane življenja preko oceana Leona ističe da je potrebno puno truda i rada za napraviti neke dobre temelje. Ipak, i ona i Tin su radišni pa im to ne predstavlja neki veliki problem. Leoni je samo žao što nije u Ameriku otišla mlađa, recimo u dvadesetima. 'Kasnim jedno dvadesetak godina', objasnila je kroz smijeh. Otežavajuća je okolnost što su zbilja daleko i ne mogu doći za sat, dva, tri avionom ako se dogodi nešto vezano uz obitelj. Isto tako, teško je otići kada je i doma dobro. 'Nisam požalila, bilo bi mi žao da nismo otišli. Volimo nas život ovdje i tu nam je sada dom', zaključila je Leona. Leona i suprug koriste svaku priliku da promoviraju Hrvatsku. Predstavljaju je kao posebno lijepo zemlju i to je rezultiralo time da je već polovica njihovih prijatelja došla u Lijepu Našu na odmor. 'Neki su bili na jedrenju, neki u Dubrovniku, neki su obilazili samo otoke, Split, Zadar, Plitvička jezera. Sad neki od njih planiraju da moraju vidjeti Zagreb jer ih zanima kako izgleda od kuda smo mi. Oduševljeni su obalom i hranom. E, pa to i meni fali, naša janjetina ispod peke, naše maslinovo ulje. Naravno neke od tih stvari mogu naći ovdje, ali jednostavno nemaju taj okus na koji sam navikla u Hrvatskoj', objasnila je Leona te skrenula pozornost na to da Hrvati nisu ni svjesni koliko je naša gastronomska ponuda dobra. Priznaje da je rakija jedna od 'naših' stvari koja joj najviše fali.
Leona Paraminski Poznata plavuša kuha gotovo svaki dan, radi svoj kefir, a kaže da bi sadila i svoje voće i povrće, ali za sada, nažalost, nema vremena baviti se time. Ona i Tin često kupuju na placu i naručuju hranu s farma zato što se hrane poprilično zdravo. Istina, ponekad se zalomi neki 'junk food', ali brzo se vraćaju zdravoj prehrani. Zahvaljujući Skypeu, WhatsAppu i Viberu Leona je manje-više stalno u kontaktu s prijateljima i bližnjima. Priznaje da joj svi nedostaju, ali ove godine imali su jako puno posjeta iz Hrvatske, Srbije, Londona, Danske. U posjeti joj je bila i sestra, a to je za nju bilo veliko uzbuđenje i najveća radost. Par u Santa Barbari ima jako puno prijatelja tako da ih, nažalost, ne stignu vidjeti sve redovito. Iako joj se snimanje filma koji je trebala raditi ovo ljeto zbog financijskih razloga prebacilo na sljedeću godinu neumorna Leona je u pregovorima za par projekata, ali za sada ne mogu ništa više reci. Završila je i drugi scenarij za igrani film. Od sljedećeg tjedna počinje predavati Acting for the camera ('Glumu pred kamerama') na jednom od najboljih fakulteta u Americi (Santa Barbara City College) pa se sada intenzivno priprema. Za nju to je veliko i novo poglavlje u životu zbog čega je uzbuđena i sretna.    
Leona Paraminski   Autor: A.G. Foto: Privatan album