Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su finalisti koji su se publici svidjeli više od Franke

Autor A.S.

Sada se zna koje će se države boriti za prvo mjesto na prestižnom glazbenom natjecanju

 Izvor: Instagram (Screenshot)

Nakon prve polufinalne večeri Eurovizije 2018. zbog koje smo svi piljili u male ekrane iščekujući Frankin nastup, i natjecatelji iz druge polufinalne večeri predstavili su svoje pjesme i koreografije na kojima su mjesecima radili. Iako Frankin nastup nije dovoljno osvojio publiku te ju nije plasirao u finale, preostalih 18 natjecatelja pokušalo je osvojiti svoju priliku.

Tako su predstavnici Norveške, Rumunjske, Srbije, Rusije, Moldavije, Nizozemske, Australije, Gruzije, Poljske, Malte, Latvije , Švedske, Crne Gore, Slovenije i Ukrajine dali sve od sebe kako bi prošli u finale, no samo njih deset uspjelo se plasirati u subotnje finale prestižnog natjecanja.

Kada su u pitanju predstavnici zemalja iz regije, za Srbiju je ponosno glas pustila Sanja Ilić & Balkanika s pjesmom 'Nova deca'. Tradicionalni zvuci Balkana prožeti kroz moderne pop-rock zvukove. Publika nije mogla ostati ravnodušna na snagu melodije, a mnogi su se divili 66-godišnjem Ljubi koji je oživio pozornicu svirajući azerbejdžanski instrument specifična zvuka.

Među scenski najupečatljivijim izvedbama svakako se našla i Rusija koju predstavlja Julia Samoylova s pjesmom 'I won't break' koju je vrlo dojmljivo izvela izdignuta na bijelom postolju u obliku ledene sante na kojoj su se projicirale hladne boje i ledena struktura. 'Točku na i' stavili su plesači svojom dirljivom koreografijom, kao i back vokali koji su popunili ogoljele taktove.

Predstavnica Malte nastavila je u revijalnom tonu pa je publiku iznenadila vatrometom koji je bio toliko visok i intenzivan da je uspio ugrijati one u prvim redovima. Christabelle je tako od samog početka ostavila snažan prvi dojam, a svojom scenskom izvedbom oživila je pjesmu 'Taboo', a koja je na nekoliko minuta začarala plesačicu Antheu Zammit čiji su pokreti upotpunili ovaj živopisan nastup.  

Poznato je kako Švedska svake godine na Euroviziji predstavi brojne izvođače čija se karijera kasnije rascvjeta na svjetskoj razini. Tako je ove godine za Švedsku pjesmu 'Dance You Off' zapjevao Benjamin Ingrosso, bratić jednog od članova popularne grupe Swedish House Mafia. Osim toga, on nije jedini član svoje obitelji koji je imao priliku pjevati na Euroviziji - njegova teta Charlotte Perrelli 1999. godine odnijela je pobjedu upravo na ovom natjecanju.

Većina kandidata svoje je pjesme pripremila mjesecima ranije te svakodnevno vježbala za ovaj nastup prethodnih nekoliko mjeseci, Vanja Radovanović, predstavnica Crne Gore, svoju je napisala samo 15 dana prije natjecanja na Monteviziji, crnogorskoj inačici Dore. Iako je najmanje uvježbavala svoj nastup, činilo se kao da je na njemu radila puno duže, a reakcije publike također su bile pozitivne.

Slovenka Lea Sirk zauzela se za sve pripadnice ljepšeg spola i posvetila im 'himnu' pod nazivom 'Hvala, ne!'. Ipak, jedna neočekivana situacija osigurala joj je nastup za pamćenje. Naime, pjesma se u jednom trenutku zaustavila, a kako bi spasila svoju šansu, Lea je potaknula publiku da pjevaju s njom u glas dok se glazba ponovno ne pokene. Ovim potezom istaknula se od ostalih natjecatelja i osvojila simpatije publike.

Unatoč mnogim domljivim nastupima, osam predstavnika ipak će se vraća kući. Za razliku od njih, deset predstavnika očekuje paklena borba za pobjedu na posljednjoj, finalnoj večeri Eurovizije koja će se održati u subotu, 12. svibnja, a to su predstavnici Nizozemska, Slovenija, Danska, Norveška, Australija, Švedska, Mađarska, Moldavija i Srbija. Uz njih će se boriti još deset finalista koji su svoje mjesto u finalu osigurali na prvoj polufinalnoj večeri, a radi se o predstavnicima Austrije, Estonije, Cipra, Litve, Izraela, Češke, Bugarske, Albanije, Finske te Irske.

Foto: Instagram

Tagovi

Magazin

Royals