Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nevena Rendeli Vejzović: 'Iza nas je već nekoliko neprospavanih noći'

 Izvor: Story
Ovo ljeto zacijelo će ostati u posebnom sjećanju voditeljici i urednici na HRT-u Neveni Rendeli Vejzović, a za to su najzaslužnije njezine preslatke blizanke Lea i Mare koje su na svijet došle 30. lipnja. Pre-sretna 35-godišnja mama nakon porođaja neko je vrijeme provela u Zagrebu ne odvajajući se od svojih curica, a potom je od paklenih vrućina u metropoli ‘pobjegla’ u obiteljsku kuću u Dalmaciji, gdje je u društvu supruga i ponosnog tate Maka Vejzovića, direktora fotografije na HRT-u, u potpunosti bila posvećena svojim mezimicama. Nakon povratka s mora Storyjev fotograf brižne je roditelje u društvu prijateljice snimio u šetnji s kćerkicama u središtu Zagreba.
'U Pirovcu smo proveli mjesec i pol. Onako lijepo, u obiteljskom ozračju. Ljeto smo proveli u hladu, ali na zraku. Jako mi je drago što su prve mjesece provele na čistom zraku uz more i tako postale prave male Dalmatinke', rekla nam je Nevena iza koje su prvi roditeljski mjeseci koji nisu uvijek ni laki ni jednostavni.
Ispričala je kako su njezine djevojčice Lea i Mare rođene po najvećoj vrućini, prije termina, a kad ih je primila u naručje, zaboravila je sve tegobe zbog čuvanja trudnoće. U tome su joj pomogli liječnici u KB-u Sveti Duh i medicinske sestre koje su je mnogo toga naučila, no nitko je nije pripremio na ono što ju je očekivalo kad je došla kući sa svojim ljepoticama.
 Izvor: Story
'Tek kad smo došli kući, shvatila sam da je ono u bolnici bilo med i mlijeko. Iza nas je već nekoliko neprospavanih noći i polako se navikavam na novu ‘mladost’, nalik je onome kad smo izlazili i u komadu ‘odradili’ i dan i noć. Sad je isto, ali budna sam iz drugih razloga', opisala je Nevena prve dane majčinstva Storyju, u čemu se ponajviše oslanjala na svesrdnu pomoć supruga i majke Marice.
'Ali dva mjeseca poslije i dalje imam deset kilograma previše, poveći trbuh, podočnjake jer nisam spavala dva sata u komadu, bolne grudi i mastitis koji sam preboljela. Uz to, tu su još i dva pregorena fena za kosu jer moje ljepotice zaspu samo uz taj zvuk, a možete zamisliti kako je bilo tijekom paklenih vrućina', duhovito je opisala lijepa mama u svom blogu na jednom internetskom portalu. Dodala je da Lea i Mare, bez obzira na to što su blizanke, ne jedu i spavaju u isto vrijeme, ali zato istodobno plaču iz petnih žila. Na veselje svih, uključujući i susjede.
A da Nevena nema problem s iskrenošću, čime je bez sumnje pomogla mnogim majkama, potvrdila je proljetos u ekskluzivnoj ispovijesti za Story, kad je govorila da je kćerkice začela potpomognutom oplodnjom.
 Izvor: Story
'Kad sam doznala da sam trudna, bio je to najsretniji dan u mom životu. Ostati trudna za mene je godinama bio pothvat. Osim što nikako nisam mogla zatrudnjeti, imala sam i jednu izvanmaterničnu trudnoću. Na kraju su moje curice začete pomoću medicinski potpomognute oplodnje. Iz mog iskustva, to je mukotrpan proces iz kojega kao pobjednici izlaze samo najstrpljiviji. Razlozi su razni, ali najčešće vam nitko ne zna reći zašto baš vi ne možete zatrudnjeti prirodnim putem i zašto je baš vama potrebna medicinska pomoć', otkrila je tada.
Ti dani neizvjesnosti sada su iza nje. Njih su zamijenile dvije dugo željene curice od kojih se zvijezda HTV-a mjesecima ne odvaja, pa ni u šetnjama gradom. Tek je prošle subote bila na premijeri predstave ‘Ponovno ujedinjenje dviju Koreja’ u Gavelli, u kojoj igra njezin šogor Enes Vejzović. Unatoč tome što je bila neispavana, Nevena je zračila onim posebnim majčinskim sjajem. Kako i ne bi kad će već iduću subotu kod kuće proslaviti malu-veliku obljetnicu - curice će navršiti tri mjeseca.
Napisala Antonija Nazor
Fotografije Robert Gašpert

Magazin

Royals